Ένταση για την προανακριτική: Ο Πολάκης, η ανακοίνωση της ΝΔ και ο Νίκος Παππάς

Διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για το κοινό χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παππάς, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ανέφερε ότι έχει κάνει το καθήκον του απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού όπως ορκίστηκε και χαρακτήρισε την πρόταση «προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού,  εθελοδουλίας και θράσους της ΝΔ.

Νωρίτερα ανέβηκαν οι τόνοι και υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του  Θάνου Πλεύρη και  του Παύλου Πολάκη, ο οποίος είπε ότι η ΝΔ «είναι η παράταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτών».

Ο Θάνος Πλεύρης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και αποστάσεις από Παύλο Πολάκη για τον οποίο ανέφερε ότι «στο παραμύθι του Αίσωπου ο χοίρος και το λιοντάρι, είδε τον εαυτό του ως χοίρο μέσα στις λάσπες και όχι ως λέοντα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίιου ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί του κ. Πολάκη αλλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η ΝΔ με την οποία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και τονίζει ότι ο Παύλος Πολάκης «ξεπέρασε σε χυδαιότητα ακόμη και τον εαυτό του».

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν αποκηρύξει δημόσια τα όσα εκστόμισε σήμερα ο συνεργάτης του, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι το πραγματικό πρόσωπό του. Ότι λέει όσα δεν θέλει να εκστομίσει ο ίδιος κι ότι είναι ένας Πολάκης χωρίς μουστάκι», τονίζει η ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη σημερινή ομιλία του Παύλου Πολάκη καθώς όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, κατηγορεί τους μισούς Έλληνες ως ταγματασφαλίτες. 

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος,  μιλώντας στη Βουλή έκανε λόγο για φάρσα και κατασκευασμένη συκοφαντία σε βάρος του Νίκου Παππά, κατηγορώντας την κυβέρνηση  ότι μέσω της Προανακριτικής επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα και να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση .

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Κελέτσης, απέρριψε τους ισχυρισμούς του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, περί αναξιόπιστων μαρτύρων και αβάσιμες κατηγορίες, τονίζοντας ότι το κόμμα της «αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πανικό γιατί διαβλέπει ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε υπουργό του».

Υπέρ της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, τάχθηκε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος  ανέφερε ότι «υπάρχουν κάτι παραπάνω από ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Συντάγματος, γι´αυτό σύσσωμη η Βουλή πρέπει να ψηφίσει "ναι" στην έρευνα για να έρθουν όλα στο φως».

«Παρών» θα δηλώσει στην ψηφοφορία το ΚΚΕ, όπως ανέφερε ο εισηγητής του Νίκος Καραθανασόπουλος. Τόνισε ότι μέσω με την πρόταση για σύσταση προανακριτικής, οξύνεται η δικομματική κοκορομαχία και επιχειρείται από την κυβέρνηση η αλλαγή της ατζέντας, ώστε να καλυφθούν οι εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ, οπότε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα των βουλευτών να στείλουν επιστολική ψήφο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί τα μεσάνυχτα.

Πηγή: skai.gr