Άτυπο μορατόριουμ Ελλάδας-Τουρκίας για «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές

Ελλάδα και Τουρκία δεν θα πραγματοποιούν εθνικής εμβέλειας στρατιωτικές ασκήσεις

Επιβεβαιώνεται και από την τουρκική πλευρά η άτυπη συμφωνία ώστε να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, όπως αναφέρει και η «Καθημερινή».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης υπάρχει ένα μορατόριουμ για μη διενέργεια ασκήσεων εθνικής εμβέλειας σε αέρα και θάλασσα.

Βοήθησε σε αυτό και η επιθυμία των ΗΠΑ που θέλουν ήρεμα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο, που το εξέφρασε και ο Μπλίνκεν και επίσης το ενεργειακό αφού Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος, Αίγυπτος και Ισραήλ θα πρέπει να τα βρουν, αν τα βρουν, μετά τις εκλογές των δύο χωρών τον Μάιο, σημείωσε ο Μανώλης Κωστίδης.

Ισχυρό ντέρμπι οι εκλογές λένε οι δημοσκόποι – Φόβοι για νοθεία

Για ντέρμπι και μάλιστα δυνατό κάνουν λόγο οι τούρκοι δημοσκόποι που δίνουν προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου με 45% έναντι 42% του Ερντογάν.

Όπως ανέφερε σε συνομιλία του με τον Μανώλη Κωστίδη ο «γκουρού» των δημοσκόπων στην Τουρκία, Οζέρ Σεντζάρ, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ κοντινό. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται ασφάλεια στις κάλπες, κυρίως στις ανατολικές περιοχές, όπου θα πρέπει να ελέγχεται κάθε ψήφος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εθελοντές από ΜΚΟ θα πηγαίνουν κυρίως σε περιοχές της επαρχίας για να διασφαλίζουν τη διαφάνεια.

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν δέχεται το ένα όχι πίσω από το άλλο, καθώς ζητά συνεργασίες και υποψηφιότητες από ανθρώπους οι οποίοι του το αρνούνται.

Το μαρτυρικό στο χέρι του Κιλιτσντάρογλου έγινε θέμα συζήτησης σε όλη την Τουρκία

Θέμα συζήτησης έγινε το μαρτυρικό που φορούσε στο χέρι του ο Κιλιτσντάρογλου με τοιυς Τούρκους να σχολιάζουν ότι «το φοράει με την ευχή να νικήσει τον Ερντογάν».

Όπως αναφέρειο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου: «Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, ένα θέμα. Είναι ένα βραχιόλι. Θα αναρωτιέστε το τι είναι… Βασικά είναι Μαρτενίτσκα ( μαρτυρικό) και όλοι θα αναρωτιέστε το τι είναι. Το μαρτενίτσα είναι ένα βραχιόλι. Μια παράδοση στα Βαλκάνια. Συνήθως το φοράς στις αρχές Μαρτίου. Μια ανοιξιάτικη παράδοση. Μόλις κάποιος δει τον πρώτο πελαργό, τότε το βγάζεις. Δηλαδή αν δεις πελαργό και φοράς αυτό, τότε θα πραγματοποιηθεί η ευχή σου. Νομίζω η ευχή του Κιλιτσντάρογλου είναι να νικήσει τον Ερντογάν αυτό το βλέπουμε ξεκάθαρα».

Πηγή: skai.gr