ΚΑΙΡΟΣ

Εξετάσεις «πλυντήριο» για πλαστά πτυχία στο δημόσιο καταγγέλλει το Ποτάμι

Το ενδεχόμενο νομιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών 2.500 δημοσίων υπαλλήλων μέσω εξετάσεων «πλυντήριο», επισημαίνουν 5 βουλευτές του Ποταμιού, με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Οι ερωτώντες βουλευτές Γ. Μαυρωτάς, Γρ. Ψαριανός, Κ. Μάρκου, Κ. Μπαργιώτας και Ι. Φωτήλας, επικαλούνται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπολογίζεται ότι έχουν εντοπιστεί 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι - κάτοχοι πλαστών πτυχίων, οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους και ζητούν να αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των παραβατών.

Επισημαίνουν, δε, πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να δρομολογεί διαδικασία εξετάσεων με στόχο τη νομιμοποίηση των επίμαχων τίτλων και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς, να ξεκαθαρίσουν εάν κάτι τέτοιο αληθεύει, τονίζοντας ότι: «οποιαδήποτε διαδικασία "θεραπείας" της παρανομίας προσφέρει ασυλία στους τωρινούς και τους μελλοντικούς πλαστογράφους».

«Το ζήτημα των πλαστών πτυχίων πρέπει να αντιμετωπιστεί οριστικά καθώς ο δημόσιος τομέας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να καθίσταται ελαφρά τη καρδία πεδίο άσκησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και εκμετάλλευσης μικροκομματικών συμφερόντων», καταλήγουν οι βουλευτές από το Ποτάμι.

«Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά