Σάλος στα social media για τη «νομιμοποίηση» των πλαστών πτυχίων

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε στα κοινωνικά μέσα μαζικής δικτύωσης η είδηση ότι το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να νομιμοποιήσει τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι προσλήφθηκαν έχοντας πλαστά πτυχία.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε
με δημοσίευμα της Αυγής που είχε τον τίτλο «Άμεσα εξετάσεις νομιμοποίησης για τα πλαστά απολυτήρια». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει άμεσα εξετάσεις πιστοποίησης για αυτούς που έχει εντοπιστεί ότι έχουν διοριστεί στη δημόσιο έχοντας παράτυπους τίτλους σπουδών.

Αυτοί οι παράτυποι τίτλοι σπουδών είναι απολυτήρια που δίνουν διάφορα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε εικονικούς μαθητές. Σχετικά περιστατικά, όπως αυτά που αφορούν ναυτικά, επί το πλείστον, λύκεια του Πειραιά, έχουν ήδη δει το περασμένο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Την προηγούμενη Τετάρτη η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κατήγγειλε στον ΑΣΕΠ και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστ. Βερναρδάκη είκοσι διορισμούς που έγιναν την ίδια ημέρα στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο διορισμών» κατόχων απολυτηρίων ιδιωτικών ΤΕΕ της Άρτας.

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει
ότι «σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ.: Σ.Ε.Ε.Δ.Δ./Φ.1/ΕΜΠ1347 πόρισμα της τριμελούς Επιτροπής Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που εκδόθηκε ύστερα από εντολή του τότε αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου, όσοι εκ των κατόχων των παράνομων τίτλων εργάζονται αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο, αλλά και όσοι περιμένουν να διοριστούν, θα πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμα τίτλο σπουδών για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία».


Πηγή: skai.gr