Τουρκία: Στοχοποιεί Ελλάδα - ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, η Sabah γράφει σήμερα πως η γυναίκα που συνελήφθη χθες για την επίθεση, θα μεταφερόταν στον καταυλισμό του Λαυρίου, όπου θα εκτελούνταν για να χαθούν τα ίχνη της.

Με επίθεση σε τρίτες χώρες αντιμετωπίζει το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη η Τουρκία, απευθύνοντας πρωτοφανείς κατηγορίες σε βάρος των ΗΠΑ ότι στηρίζουν την τρομοκρατία και εμπλέκοντας εμμέσως την Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε χθες ότι δεν δέχεται τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι «οι τρομοκράτες θα διέφευγαν στην Ελλάδα», αν δεν είχαν συλληφθεί, ενώ ζήτησε να εξεταστεί η συμμαχική σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι στηρίζει την τρομοκρατία.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική εφημερίδα Sabah δημοσίευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η γυναίκα που συνελήφθη χθες για την επίθεση στην Ιστικλάλ, αν διέφευγε στην Ελλάδα, θα μεταφερόταν στον καταυλισμό του Λαυρίου, όπου θα εκτελούνταν για να χαθούν τα ίχνη της:

«Στο Λαύριο θα εκτελούσαν την κοπέλα που πραγματοποίησε το τρομοκρατικό χτύπημα», έγραψε η εφημερίδα.

Ωστόσο, από την τουρκική αστυνομία πλέον διαρρέεται στο Reuters η πληοροφρία ότι πίσω από το χτύπημα μπορεί να βρίσκεται το ISIS.

Ο Σοϊλού δήλωσε: «Γνωρίζουμε το περιεχόμενο του μηνύματος που μας έστειλαν. Συνεχίζονται με επιτυχία οι επιχειρήσεις μας. Συνελήφθησαν οι τρομοκράτες. Αν δεν τους είχαμε συλλάβει σήμερα, θα διέφευγαν στην Ελλάδα. Είμαστε αντιμέτωποι με μια δομή τρομοκρατίας, την οποία γνωρίζουμε από πού προέρχεται και από πού κατευθύνεται».

Και συνέχισε: «Θα απαντήσουμε με ένα ισχυρό μήνυμα στο μήνυμα που μας έστειλαν. Μάλιστα, πολύ ισχυρό μήνυμα».

«Οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη θέλουν να εμποδίσουν τη δράση μας στον Έβρο»

Τουρκικά ΜΜΕ και πάλι στοχοποιούν την Αλεξανδρούπολη και τα ελληνικά νησιά.

Ο ταξίαρχος ε.α. Οζγιούρ Τορ δήλωσε στο Haber Turk: «H Αλεξανδρούπολη είναι μια περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στην Τουρκία στα σύνορα μας. Το NATO λέει πως η συγκέντρωση των στρατιωτικών δυνάμεων είναι με στόχο τη Ρωσία. Αλλά δεν υπάρχει κάποια λογική σε αυτό, καθώς ανάμεσα υπάρχει η Βουλγαρία και η Ρουμανία και στη Μαύρη Θάλασσα είναι η Τουρκία. Είναι ένα σχέδιο για να απαντήσουν μέσω του εντολοδόχου κράτους στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία και στο Ιράκ  έχουν ως στόχο να εμποδίσουν την ικανότητα δράσης μας εδώ στον Έβρο στα 200 χιλιόμετρα σε όλο το μήκος των συνόρων/.

» Δείτε κι αυτό. Εδώ βλέπουμε τα νησιά απέναντι απο τα Στενά, τα νησιά της Λέσβου και της Χίου όπως και τα Δωδεκάνησα. Αν δούμε τις ασκήσεις που κάνουν ας πούμε εδώ στα ανοιχτά της Χίου κι έχουν ως στόχο να μας κλείσουν το λιμάνι της Σμύρνης».

Η δημοσιογράφος Ογια Τσεμπί σχολίασε: «Δηλαδή προσπαθούν να μας απομονώσουν από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Εδώ μιλάμε για μια δομή που επιχειρεί να μας στριμώξει».

Πηγή: skai.gr