Κλείσιμο

Εκλογές-ΚΙΝΑΛ: Aπόφαση για «σιωπηρή παράταση»- Τι θα ισχύει μετά τις 20:00 στα εκλογικά κέντρα (vid)

Απόφαση για «σιωπηρή παράταση» έχει παρθεί σε ορισμένα εκλογικά κέντρα όπου διεξάγονται διαδικασίες ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

Το παραπάνω σημαίνει πως ναι μεν δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του χρόνου κατά τον οποίον οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να σπεύσουν για να ψηφήσουν ωστόσο σε εκλογικά κέντρα όπου υπάρχει μεγάλη κοσμοσυρροή, οι ψηφοφόροι που έφτασαν στα εκλογικά κέντρα πριν τις 20:00 θα μπορούν να ψηφίσουν κανονικά και μετά το πέρας του χρονικού ορίου.

Σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα αυτή θα ισχύει αυστηρά για εκλογικά κέντρα όπου υπάρχει κοσμοσυρροή.

Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί σε κάθε περίπτωση στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών για την διαδικασία και η προσέλευση στις κάλπες ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στους 263.000 υπολογίζονται οι ψηφοφόροι που έιχαν ψηφίσει ήδη μέχρι και λίγο μετά τις επτά το απόγευμα. Οι εκτιμήσεις των επιτελείων την ίδια ώρα είναι πως οι ψήφοι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 270 χιλιάδες αγγίζοντας ακόμη και τις 280 χιλιάδες.

Μισή ώρα πριν την λήξη της διαδικασίας πάντως ο αριθμός των ψηφοφόρων προσεγγίζει τις 270.000.

Σημειώνεται πως τα ποσοστά προσέλευσης έχουν ξεπεράσει κατά πολύ και τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του 2017, όπου είχαν ψηφίσει 212.000 πολίτες.

Πηγή: skai.gr