Εκλογές 2023: Η κοινωνική πολιτική ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης – Πού περιοδεύει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός

Εκδήλωση της ΝΔ σήμερα το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών με θέμα την Υγεία - Συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολίτες

Της Πηνελόπης Γκάλιου 

Ανεβάζει στροφές η προεκλογική δραστηριότητα του πρωθυπουργού που συνεχίζει το μαραθώνιο περιοδειών και επισκέψεων ανά την Ελλάδα. Στόχος της Πειραιώς και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες να εκπέμπονται τα μηνύματα της γαλάζιας παράταξης και να προβάλλεται η θετική ατζέντα που προτάσσεται έναντι της τοξικότητας και του γκρίζου που επιδιώκει και προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η τρέχουσα εβδομάδα που άνοιξε λόγω επετείου της πρωτομαγιάς με ψηλά στην ατζέντα τα εργασιακά ζητήματα αναμένεται να συνεχίσει σε αυτό το πεδίο, της κοινωνικής πολιτικής της ΝΔ με θεματική εκδήλωση η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών και αφορά τον τομέα της Υγείας για τον οποίο ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με πολίτες. Άλλωστε ο τομέας της Υγείας είναι καταγεγραμμένος ψηλά στη «γαλάζια» ατζέντα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας και πολιτικής για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε κάθε επίπεδο, πόσω μάλλω στο κορυφαίο ζήτημα της υγείας.

Εξάλλου η Υγεία εμπεριέχεται στον δεύτερο άξονα του προγράμματος της ΝΔ που μόλις την προηγουμένη εβδομάδα παρουσίασε ο πρωθυπουργός και αφορά την «Κοινωνικής Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα προωθείται:

-Η ψηφιακή επανάσταση στην υγεία, με πάνω από 300 μονάδες τηλεϊατρικής,

-η ανακαίνιση σε 80 τμήματα επειγόντων περιστατικών  και σε 156 Κέντρα Υγείας, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης,

-ο Ψηφιακός φάκελος ασθενούς, μέσω του myHealth, θα ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενης τετραετίας,

-ο περιορισμός στα ράτζα  των νοσοκομείων

-η αύξηση των μονάδων εντατικής θεραπείας και

-η αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους.

​Την Πέμτη διοργανώνεται νέα θεματική συζήτηση του πρωθυπουργού με πολίτες για την οικονομία και εκκρεμεί άλλη μία πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα για το κράτος.

Παράλληλα με τις θεματικές συζητήσεις που θα διοργανώνονται καθ’ όλη της διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο πρωθυπουργός και την τρέχουσα εβδομάδα θα επιδιώξει να βρεθεί – εφόσον το υπόλοιπο πρόγραμμά του το επιτρέψει -σε περιοχές της Αττικής και σε γειτονιές της Αθήνας, ενώ  στο ημερολόγιό του έχει «κυκλωθεί» η αυριανή ημέρα, Τετάρτη, κατά την οποία αναμένεται να βρεθεί στην Κεφαλλονιά, να περιοδεύσει στο νησί – σε Αργοστόλι και Ληξούρι και να συνομιλήσει με τους κατοίκους. Άλλωστε η μονοεδρική εκλογική περιφέρεια της Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο “γαλάζιο” στρατόπεδο στις εκλογές της 21ης Μαΐου, φαίνεται πως αποτελεί πια στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μαθαίνουμε ότι πολύ συχνά στα νεανικά του χρόνια, περνούσε εκεί και μέρος των διακοπών του.

Επόμενοι σταθμοί για τον πρωθυπουργό αναμένεται να είναι την Παρασκευή η αχαϊκή πρωτεύουσα, η Πάτρα, ενώ την επομένη,  το Σάββατο,  θα επισκεφτεί και θα περιοδεύσει στη Χαλκίδα, όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραβρεθεί στην τελετή των εγκαινίων του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας.​

Πηγή: skai.gr