Διπλωματικές πηγές: Ο ΟΗΕ αναφέρει ρητά ότι η κυβέρνηση της Λιβύης δεν μπορεί να συνάπτει συμφωνίες

 «Η υπογραφή μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας του "memorandum" για τους υδρογονάνθρακες εμπίπτει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία» εξηγούσαν οι διπλωματικές πηγές.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην ομόφωνη απόφασή του για την ανανέωση της αποστολής του Οργανισμού στη Λιβύη ξεκαθαρίζει ότι βάσει της συμφωνίας για τη χώρα η προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει τη δυνατότητα σύναψης συμφωνιών που θα δεσμεύουν τη χώρα στο μέλλον και μπορεί να είναι επιβλαβείς για την εξωτερική πολιτική της χώρας τονίζουν διπλωματικές πηγές. 

«Η ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της απόφασης για την ανανέωση της Αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη για ένα χρόνο αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, την οποία χαιρετίζει η Ελλάδα» τόνιζαν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές. 

Ιδιαίτερα, σημείωναν, συγκρατείται ότι στο κείμενο της απόφασης, γίνεται, για πρώτη φορά, ρητή αναφορά στο άρθρο 6 της Συμφωνίας του φόρουμ πολιτικού διαλόγου της Λιβύης, η οποία προβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνάπτει συμφωνίες που θα δεσμεύουν τη χώρα στο μέλλον και μπορεί να είναι επιβλαβείς για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

«Η υπογραφή μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας του "memorandum" για τους υδρογονάνθρακες εμπίπτει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία» εξηγούσαν.
 

Πηγή: skai.gr