Ευρύ προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc

Η ΝΔ προηγείται με 8,1 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη νέα της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 16-21 Δεκεμβρίου και σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ να προηγείται με διαφορά 8,1 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,4% έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας υποχωρεί κατά 1,1% το ΠΑΣΟΚ.

Η παράταξη του Νίκου Ανδρουλάκη συγκεντρώνει πλέον ποσοστό 10,5% -δηλαδή το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2021, όταν ανέλαβε την αρχηγία.

Στην πρόθεση ψήφου ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25, το οποίο, με το 3,1% που συγκεντρώνει, περνά τον πήχη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη ΝΔ ή προκρίνει τη λύση μιας κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ.

Περισσότεροι από το 50% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας απέναντι στην Τουρκία (54,5%) και να διαχειριστεί καλύτερα τις κρίσεις (50,1%).

Πηγή: skai.gr