Δημοσκόπηση: Δυσαρέσκεια για την κακοκαιρία «Ελπίς» - Σε απόσταση αναπνοής από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ

«Σημάδια» στην κυβερνητική εικόνα άφησε η κακοκαιρία «Ελπίς» σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Abacus Research για λογαριασμό του Alpha. Όσον αφορά την πολιτική σκηνή, εντύπωση προκαλεί η απόσταση «αναπνοής» που βρίσκεται πλέον το Κίνημα Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ στη μισή μονάδα στην πρόθεση ψήφου και στις 2 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου. Παράλληλα, η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μεγάλη τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση ψήφου. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανέρχεται στις 14,5 μονάδες. 

Ειδικότερα, στην ερώτηση για τους εγκλωβισμούς στους δρόμους και πως αξιολογείται η κυβέρνηση το 67% των ερωτώμενων λέει αρνητικά το 8% θετικά και ένα 25% ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Στην ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη εγκλωβισμού των αυτοκινήτων στην Αττική Οδό το 52% απαντά η ιδιωτική εταιρεία, το 41% η κυβέρνηση και το 7% οι πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική σκηνή, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 17%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 με 2%.

 



Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ κινείται 36-39%, το ΣΥΡΙΖΑ 20-23%, το ΚΙΝΑΛ 18-21%, το ΚΚΕ 6,5-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 2-2,5% ενώ άλλο κόμμα ζητά ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 9-11%.

Στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θετική άποψη έχει το 35% των ερωτώμενων, αρνητική το 36% και ουδέτερη το 29%. Για τον Αλέξη Τσίπρα θετική άποψη έχει το 13% των ερωτώμενων, αρνητική το 57% και ουδέτερη το 30%. Για τον Νίκο Ανδρουλάκη θετική άποψη έχει το 17%, αρνητική το 20% και ουδέτερη το 59%. 

Όλες οι ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr