ΚΑΙΡΟΣ

Διασώζοντας τους ΑΝΕΛ: Χάνεται η μάχη για διατήρηση της ΚΟ του Καμμένου;

Την έκπληξη της «τελευταίας στιγμής» επιδιώκουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη διάσωση της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας μετά και την ομόφωνη γνωμοδότηση του Eπιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για μη δυνατότητα διατήρησης της ΚΟ με πέντε βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα. Το πρωί της Παρασκευής ακούγονται δύο νέα σενάρια για διατήρηση της ΚΟ από τον Πάνο Καμμένο, με το πρώτο να φαίνεται προσώρας ότι δε «βγαίνει». 

Αν ο Καμμένος διαγράψει το μεσημέρι τον Θανάση Παπαχριστόπουλο μπαίνουν τίτλοι τέλους χωρίς επιστροφή για την ΚΟ των ΑΝΕΛ, καθώς σε αυτή την περίπτωση διαλύεται αυτομάτως και μετά για να συγκροτηθεί απαιτούνται 10 βουλευτές

Εάν δεν το κάνει και παραιτηθεί το βράδυ ο κ. Παπαχριστόπουλος, με δεδομένο ότι καταλαμβάνει την έδρα ο Κουίκ και θεωρείται βέβαιο ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί (αποκλείεται να παραδώσει την έδρα γιατί τότε θα χαθεί η εύθραυστη πλειοψηφία των 151 για την κυβέρνηση)

Το πρωί της Παρασκευής ακούγεται νέο σενάριο για διατήρηση της ΚΟ από τον Πάνο Καμμένο, με παράδοση της έδρας από τον Νίκο Νικολόπουλο, που ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Πατρών, ώστε να καταλάβει την έδρα ο πρώτος επιλαχών στην Αχαΐα με τους ΑΝΕΛ Γιάννης Λαϊνιώτης. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τον κ. Νικολόπουλο να απορρίπτει το συγκεκριμένο σενάριο. Άλλο σενάριο είναι ο Τέρενς Κούικ να παραιτηθεί από την έδρα. 

«Πάντα υπάρχει η έκπληξη να έρθουν στην ομάδα οι τρεις (Δημήτρης Καμμένος, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης) δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αριστείδης Φωκάς. Ο κ. Φωκάς εκτίμησε ωστόσο ότι «σήμερα διαγράφεται ο Παπαχριστόπουλος και διαλύονται οι ΑΝΕΛ… Συνεχίζουμε τη μάχη». Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον Τέρενς Κουίκ «να σεβαστεί τον πρόεδρο». Ήρθε η ώρα, πρόσθεσε, να έρθει πίσω στους ΑΝΕΛ και να βοηθήσει την ΚΟ. 

Αιχμές κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ άφησε το πρωί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στη Βουλή για το σχέδιο νόμου σχετικά με την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για «κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων» μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Τροφή πάντως για νέα σενάρια σχετικά με το μέλλον της των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, έδωσε το βράδυ της Πέμπτης και ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε πως «μπορεί να υπάρξει θεραπεία πριν τη διάλυση». «Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο (σ.σ.  σήμερα Παρασκευή) για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι’ αυτό τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο… Θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει μια ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Καταλάβετε το, το ξανά είπα. Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση. Οι ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή έχουν έξι βουλευτές. Μπορεί μέχρι αύριο ή την Δευτέρα να έχουν πάει πίσω όλοι όσοι έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και να έχουν μία μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα. Εντελώς θεωρητικά το λέω βεβαίως» σχολίασε με νόημα. 
Πηγή: skai.gr