Καμμένος σε Παπαχριστόπουλο: Αν δεν παραιτηθείς ώς την Παρασκευή, διαγραφή

Την ώρα που επικρατεί (πολιτικό) «τοπίο στην ομίχλη» για την επόμενη ημέρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος συνεδριάζει από τις 10 το πρωί για το ενδεχόμενο της «κατόπιν εορτής» διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου. 

Κατά την προσέλευσή του στην ΚΟ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος φάνηκε απομονωμένος από τους συναδέλφους του, καθήμενος απέναντί τους. «Αν δεν παραιτηθείς έως την Παρασκευή το πρωί διαγράφεσαι» ήταν το τελεσίγραφο του Πάνου Καμμένου στον Θανάση Παπαχριστόπουλο. 

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης ανέφερε την Τετάρτη για τη συνεδρίαση πως «πρόκειται για μία αποφασιστική κίνηση του Πάνου Καμμένου, πριν από την επικύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος παραμένει μεν στην ΚΟ του κόμματος, ωστόσο με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, έχει ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίζει τις κοινοβουλευτικές επιταγές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη αναμένεται η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβούλιου της Βουλής επί της ενστάσεως που έχει εκφράσει ο κ. Καμμένος, συμφωνά με την οποία μπορεί να εξακολουθεί να θεωρείται αναγνωρισμένη ΚΟ αφού με την προσθήκη του προερχόμενου από την Ένωση Κεντρώων Αριστείδη Φωκά θα διαθέτει 5 βουλευτές ακόμη και μετά την αποχώρηση του κ. Παπαχριστόπουλου. 

Σε περίπτωση που ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα του, πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει θέσει εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Του τον χαρίζω του κ. Τσίπρα τον κ. Κουίκ άμα θέλει, αλλά η έδρα της Β΄ Αθηνών ανήκει στους ΑΝΕΛ. Έχει υποχρέωση στο όνομα της έντιμης συνεργασίας που είχαμε, να την επιστρέψει» έχει διαμηνύσει ο Πάνος Καμμένος.
Πηγή: skai.gr