Διάσκεψη για τη Λιβύη: Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης-Τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς

Στη Γαλλία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διάσκεψης για την Λιβύη που διεξάγεται σήμερα στο Παρίσι, στην οποία συμμετέχει και  η Ελλάδα μετά από πρόσκληση του γάλλου πρόεδρου Μακρόν μετά την ελληνο-γαλλική αμυντική συμφωνία.  

Η διάσκεψη για την χώρα της Αφρικής χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη ,ενόψει και των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου.

Η ελληνική πλευρά θα θέσει θέμα τήρησης του χρονοδιαγράμματος των εκλογών καθώς και σεβασμού της εκεχειρίας του Οκτωβρίου του 2020.

Παράλληλα, θα απαιτήσει να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα και μισθοφόοροι από την Λιβύη με σκοπό οι εκλογές να διεξαχθούν με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Η επόμενη μέρα στην Λιβύη σαφώς και απασχολεί την Ελλάδα ενώ έχει στραμμένο το βλέμμα της και στο τουρκολυβικό μνημόνιο.

Δεν μεταβαίνει, για την ώρα, στο Παρίσι ο Τσαβούσογλου

Κι ενώ υπήρχε φημολογία για άφιξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου τελευταία στιγμή στο Παρίσι, φαίνεται πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ παραμένει στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην 8η σύνοδο κορυφής του τουρκικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρικού ΥΠΕΞ  ο τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάντ Ονάλ θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στην διάσκεψη για τη Λιβύη.

Πηγή: skai.gr