Λευκός καπνός στη διακομματική: Στις 10 Μαΐου το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Στις 10η Μαΐου στις 21:00 το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών με 5+1 θεματικές ενότητες, έξι δημοσιογράφους και έναν συντονιστή από την ΕΡΤ

Να πραγματοποιηθεί ένα ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές που συνεδριάζει σήμερα, Σάββατο για δεύτερη φορά, υπό την προεδρία της Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού..

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το ντιμπέιτ κλείδωσε  για τις 10η Μαΐου στις 21:00.

Τα κόμματα συμφώνησαν ότι το ντιμπέιτ θα έχει διάρκεια τρεις ώρες, και θα περιλαμβάνει 5+1 θεματικές ενότητες:

1η οικονομία - ανάπτυξη - απασχόληση 

2η εξωτερική πολύτιμη και άμυνα

3η κράτος - θεσμοί - διαφάνεια 

4η υγεία - παιδεία - κοινωνικό κράτος 

5η περιβάλλον - ενέργεια 

6η ελεύθερη χωρίς ερώτησεις με τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών 

Συντονιστής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα είναι ο δημοσιογράφος, Γιώργος Κουβαράς, από την ΕΡΤ, ενώ τις ερωτήσεις θα υποβάλουν έξι δημοσιογράφοι από κανάλια εθνικής εμβέλειας, όλοι μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Η ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 δευτερόλπετα ως 45 δευτερόλπετα με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Σκέρτσος: Θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ανέφερε: «Επιδιώκουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση, τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο χωρίς οξύτητα, χωρίς αποκλεισμούς. Με ισοτιμία, με σεβασμό στους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ώστε να καταδειχθεί πού βρισκόμασταν το 2019, πού βρισκόμαστε το 2023 και ποιο κόμμα διαθέτει την προγραμματική πρόταση, για να κάνουμε περαιτέρω βήματα και άλματα προς τα εμπρός. 

Συμφωνήσαμε, λοιπόν, να πραγματοποιηθεί μια τηλεμαχία, ένας διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στις 10 Μαΐου, το βράδυ, στις 21.00. Εκεί νομίζω ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, αλλά και τις θέσεις που έχουν τα υπόλοιπα κόμματα. 

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη διενέργεια ενος δεύτερου debate, απορρίφθηκε κατηγορηματικά απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως μια θέση, η οποία δεν εμπεριέχει όρους ισοτιμίας προς τα υπόλοιπα κόμματα».

Πηγή: skai.gr