Δένδιας: Η Τουρκία παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου

Στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο 18th Annual Economist Cyprus Summit.

Στην κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και στη στάση της Τουρκίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο 18th Annual Economist Cyprus Summit.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Είμαστε μάρτυρες μιας νέας κλιμάκωσης, η οποία έχει στο επίκεντρό της τον άμαχο πληθυσμό. Πλέον, το μέτωπο διευρύνεται στο σύνολο της χώρας. Η ελληνική θέση παραμένει σταθερή. Τασσόμαστε υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών. Καταδικάσαμε την προσάρτηση περιοχών στη Ρωσία».

«Βασικό μας μέλημα παραμένει η προστασία της ελληνικής κοινότητας και η απονομή δικαιοσύνης για τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας πως: «Οι πράξεις της Τουρκίας κινδυνεύουν να ανατρέψουν την εύθραυστη ισορροπία στη Μεσόγειο. Πιο πρόσφατα, με την υπογραφή του παράνομου μνημονίου με τη Λιβύη. Παράλληλα, συνεχίζει τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας με τους συμμάχους μας. Θα το πράξουμε όμως με πυξίδα τον σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: skai.gr