Δένδιας για Τουρκία: Δεν θα μετατρέψουμε θέματα διεθνούς νομιμότητας σε ανατολίτικο καβγά

Πέραν του απαράδεκτου η αναφορά σε κατοχή των ελληνικών νησιών είπε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στη Βουλή

Απάντηση στο νέο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων έδωσε αυτή τη φορά από το βήμα της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Όπως τόνισε, «είναι πέραν και του απαράδεκτου η αναφορά σε κατοχή των ελληνικών νησιών. Χρησιμοποίησα ενώπιον -και επί τούτου- της γαλλίδας Εξωτερικών την έκφραση νταηλίκια ακριβώς για να υπογραμμίσω το πόσο απαράδεκτα είναι αυτά τα πράγματα τα οποία είναι και πρωτόγνωρα πρωτάκουστα». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ.Δένδιας σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει απόλυτη Ομόνοια του ελληνικού λαού των κομμάτων απειλές αγοραίες για το πότε θα έρθει ο καθένας
δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό όπως επίσης δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να πέσουμε στην προφανή παγίδα των ρητορικών οξύνσεων να απαντήσουμε με ανάλογες αγοραίες απειλές και εκφράσεις και στο τέλος να μετατρέψουμε ένα θέμα αρχής Διεθνούς δικαίου Διεθνούς νομιμότητας σε ανατολίτικο καβγά».

Ο υπουργός Εξωτερικών, στη συνέχεια της ομιλίας του, επισήμανε ότι «έχουμε καταφέρει να είμαστε τμήμα μιας Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ένας παράγοντας προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι διατυπώνουμε τη σκέψη μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τραβήξει κάτω στο δικό του επίπεδο. Η γείτονας, ή άλλη χώρα». 

Πηγή: skai.gr