Αιχμές Κυρανάκη προς όσους εισηγούνται αλλαγή του εκλογικού νόμου

Σε ερώτηση αν πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ο βουλευτής απάντησε κατηγορηματικά «όχι»

Αιχμές για τα κυβερνητικά στελέχη που εισηγούνται ή θέτουν θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, άφησε  ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση αν πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ο βουλευτής απάντησε κατηγορηματικά «όχι» σημειώνοντας ότι «αυτό το έχει πει ξεκάθαρα  ο πρωθυπουργός». Υποστήριξε μάλιστα πως « Όποτε (ο πρωθυπουργός) έχει ερωτηθεί, έχει πει ότι αυτά είναι ασόβαρα πράγματα και εμείς λειτουργούμε θεσμικά, σοβαρα , αξιόπιστα». Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε  ότι οι εισηγήσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου για αλλαγή του εκλογικού νόμου «είναι λάθος» ενώ σχολίασε επιπρόσθετα πως «αυτοι που του εισηγούνται να αλλάξει ο εκλογικός νόμος κάνουν κακό γιατί δίνουν πάτημα στην αντιπολίτευση να μιλάει για ηττοπάθεια, για αναξιοπιστία, να μιλήσουν για όλα αυτά χωρίς να έχει αλλάξει ο εκλογικός νόμος και ούτε πρόκειται να αλλάξει.

Ο κ. Κυρανάκης εκτίμησε πάντως πως η αυτοδυναμία για την κυβενρητική παράταξη είναι εφικτή, δεδομένου όπως είπε ότι με τον εκλογικό νόμο που θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές μετά από αυτές της απλής αναλογικής, βρίσκεται στο όριο του 38%. ​
 

Πηγή: skai.gr