Σφοδρή κριτική στην Ευρώπη άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής στη σκιά της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Δένδιας, αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις, δισταγμούς και ορισμένες φορές οπισθοδρομήσεις από την Ευρώπη, που σε κάθε περίπτωση παραμένει το κοινό μας σπίτι.
Τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να αντιληφθεί την ευθύνη της για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα όλων των πολιτών της έναντι εξωτερικών απειλών  για ασφάλεια κράτους δικαίου και ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η ΕΕ, συνέχισε ο κ. Δένδιας, αρχικά δημιουργήθηκε για να εξαλείψει από την Ευρώπη τον πόλεμο. «Πώς μπορεί να εμφανίζεται ότι ανέχεται την απειλή πολέμου κατά μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας» διερωτήθηκε.

«Ή αν θέλετε ποιού οπλικού συστήματος το εξαγωγικό αποτύπωμα υπερβαίνει το αποτύπωμα της προάσπισης του διεθνούς δικαίου; Την ώρα που η Ευρώπη καθυστερεί οι ΗΠΑ φαίνεται να αντιλαμβάνονται διαυγέστερα. Αξιοποιούν το γεωπολιτικό τους βάρος έναντι της Τουρκίας», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά παραμένει πάντα ανοιχτή σε διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς Δικαίου, αλλά η Άγκυρα οφείλει να αποδείξει εμπράκτως ότι προσυπογράφει έναν τέτοιο διάλογο, ο οποίος δεν θα πρέπει να αποτελεί σημαία ευκαιρίας αλλά να έχει διάρκεια.

Διεμήνυσε παράλληλα ότι εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας δεν χωρούν. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις