COP26: Στη Γλασκώβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Τι θα αναφέρει στη διάσκεψη

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα λάβει μέρος και θα μιλήσει στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Kλιματική Aλλαγή (COP26) που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη με την παρουσία ηγετών από τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μεταξύ αυτών Μπάιντεν, Μέρκελ, Μακρόν, Ντράγκι, Σάντσεθ, Τριντό, Ερντογάν… 

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που εφαρμόζει και σε αυτά που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Θα τονίσει:

-    Τους στόχους απολιγνιτοποίησης
-    Τη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα
-    Τα πράσινα νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί
-    Την πρωτοβουλία για πράσινη ναυτιλία
-    Την προστασία των οικοσυστημάτων και τα μέτρα που λαμβάνονται 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει επίσης το σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία. 

Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στους ευρύτερους στόχους που πρέπει να τεθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών και θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ.
 
 

Πηγή: skai.gr