Μητσοτάκης: Είστε κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού, ικανοί για τα πάντα

«Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ αύριο… Ψηφίζοντας όχι βγάζετε, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία, η συμφωνία που φέρατε θα είναι χωρίς επιστροφή» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Όλοι εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην πρόταση δυσπιστίας ψηφίζετε ναι στη νομική κατοχύρωση των γειτόνων μας όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως ‘’Μακεδόνες’’, αλλά να αναγνωρίζονται ως ‘’Μακεδόνες από όλους’’. Και από την Ελλάδα. Υποχρεωτικά» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έβαλλε με σφοδρότητα κατά του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι «έχουν περάσει κι άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα. Όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής». «Είστε κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού ικανοί για τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, με τη συμφωνία το κράτος των Σκοπίων παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά ο λαός του όχι. «Oι κάτοικοι του θα ονομάζονται ‘’Μακεδόνες’’ και θα λένε ότι μιλούν την ‘’Μακεδονική γλώσσα’’. Καταλαβαίνετε τί πάτε να κάνετε, κ. Τσίπρα; Το ανέχεστε εσείς οι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας;» διερωτήθηκε.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, η συμφωνία αποτελεί μείζονα εθνική υποχώρηση την οποία ο ίδιος προσπαθεί να αποτρέψει. «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, πολύ αμφιβάλλω αν την έχετε κι εσείς κ. Τσίπρα» παρατήρησε.

Όσον αφορά τις εκθειαστικές δηλώσεις από το εξωτερικό, αποσαφήνισε ότι κάθε λύση που θα έβγαζε ένα αγκάθι από την πλάτη της Ευρώπη ή του ΝΑΤΟ θα γινόταν δεκτή με ενθουσιασμό.
«Κύριε Τσίπρα θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει, αυτή του χειρότερου πρωθυπουργού στην ιστορία της μεταπολίτευσης» επέμεινε, καλώντας και πάλι σε υπερψήφιση της πρότασης μομφής της ΝΔ.


Πηγή: skai.gr