Κλείσιμο

Μουζάλας προς ΕΕ: Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του

Μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους για το προσφυγικό απέστειλε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» ανέφερε με σημασία ο υπουργός. Προς την κατεύθυνση αυτή, ανακοίνωσε ότι μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα θα επισκεφθούν τους ομόλογους τους στην Ευρώπη.

Ο Γιάννης Μουζάλας συνέστησε «
ηρεμία και ψυχραιμία» στην κοινή γνώμη, τονίζοντας ότι οι ροές μεταναστών δεν έχουν αυξηθεί και δεν καταπατάται η συμφωνία από την Τουρκία. «Το να μιλά κανείς για κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας δημιουργεί πανικό που δεν μας χρειάζεται»

Ο υπουργός τόνισε ότι κύριος σκοπός είναι η συνέχιση της συμφωνίας, επισημαίνοντας δε ότι «χωρίς αυτή θα είχαμε στη χώρα μας
200 χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες».

Ο κ. Μουζάλας προανήγγειλε μεταφορά στην Αθήνα, από Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη, όλων των κακοποιών στοιχείων που εξεγείρονται προκείμενου να εγκατασταθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα και να επαναπροωθηθούν. Παράλληλα, ανέφερε οτι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αυξάνει την αστυνόμευση στα νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουζάλας θα συναντηθεί με τον αρμόδιο επίτροπο
Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Πάρο το Σαββατοκύριακο. Από την Ελλάδα στην Ιταλία μεταφέρουν οι διακινητές τις ροές των μεταναστών, ανακοίνωσε πάντως την Παρασκευή η Frontex.

Στο μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι Ελλάδα και ΕΕ απορροφούν πολύ μικρό μέρος της βοήθειας που προσφέρει η Γερμανία στο προσφυγικό. 
Πηγή: skai.gr