Κλείσιμο

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα σχέδιά της σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας οι νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό αποτελούν αποκλειστική ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η Χαριλάου Τρικούπη λέει «όχι» στη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών, καθώς υπονομεύουν την ανάπτυξη.

«Οφείλουν επιτέλους να διαπραγματευτούν σοβαρά, αποφασιστικά, υπεύθυνα. Να μην οδηγηθούν σε συντάξεις πείνας και φτώχειας», είπε.

Διευκρίνισε όμως πως το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τη χρήση εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος. Καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την εν λόγω στάση, επιφυλασσόμενη να τοποθετηθεί αναλυτικά επί του «τελικού νομοσχεδίου» στη Βουλή.

Ασκώντας συνολικότερη κριτική στην κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει την ευθύνη για τη νέα ύφεση που βιώνει η ελληνική οικονομία, καθώς «ιδεοληπτικά δεν εφήρμοσαν το μεταρρυθμιστικό νόμο 3863 του ΠΑΣΟΚ».
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας