Κλείσιμο

Τσίπρας: Η επόμενη ημέρα θα έχει δυσκολίες – Έξοδος από την κρίση ή διαίρεση της ΕΕ

«Η επόμενη ημέρα θα έχει δυσκολίες» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας, θέτοντας ως διακύβευμα για την Ευρώπη την έξοδο από την κρίση ή τη διαίρεσή της.

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εμείς διαπραγματευόμαστε σκληρά, δεν υποκύπτουμε απλώς στις απαιτήσεις των δανειστών, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να είναι υπερήφανοι για την προσπάθεια που επιδεικνύει η νέα κυβέρνηση. Για πρώτη φορά η Ελλάδα διεκδικεί τα δικιά της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Εμείς δεν περιμένουμε να μας καταθέσουν σχέδια(...) Η κυβέρνηση κατέθεσε χθες (σ.σ Δευτέρα) τις δικές της συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις... Μετά την τελευταία κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδίου πρότασης για συμφωνία είναι πλέον σαφές ότι η απόφαση αν επιθυμούν την επιστροφή στο ρεαλισμό και έξοδο από την κρίση, ή διαίρεση, ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «το δίλημμα ανάμεσα σε ρεαλιστική προοπτική εξόδου από την κρίση ή διαίρεση με τη στρατηγική του Καίσαρα ‘διαιρεί και βασίλευε’ δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα τους λαούς».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «εκπροσωπούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει λύση και συμφωνία για να ζήσει με αξιοπρέπεια και δεν θέλει να γυρίσει στην εποχή της υποτέλειας και της άρσης της κυριαρχίας». «Είμαι αισιόδοξος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσεγγίσει με σεβασμό τις θέσεις μας και θα προσχωρήσει στο ρεαλισμό» σημείωσε.

«Δεν έχουμε λάβει κάποιο σχέδιο συμφωνίας από την πλευρά των θεσμών, ούτε έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού ή κάποιου άλλου αξιωματούχου της κυβέρνησης με αντίστοιχους αξιωματούχους των θεσμών» διαβεβαίωσε νωρίτερα η ελληνική κυβέρνηση
Πηγή: skai.gr