Μαξίμου: Δεν έχουμε σχέδιο συμφωνίας – Στρατούλης: Εκλογές αν ισχύουν οι διαρροές

«Δεν έχουμε λάβει κάποιο σχέδιο συμφωνίας από την πλευρά των θεσμών, ούτε έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού ή κάποιου άλλου αξιωματούχου της κυβέρνησης με αντίστοιχους αξιωματούχους των θεσμών» διαβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση, με ανεπίσημο σημείωμά της σχολιάζοντας αναφορές των δυτικών ΜΜΕ.

Σημειώνεται, ότι δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, κυρίως του γερμανικού, αναφέρουν ότι έχει σταλεί στην Αθήνα σχέδιο συμφωνίας, με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για μία τελική πρόταση, κάτι που δεν επιβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Αν ισχύουν οι διαρροές για συνέχιση μνημονιακών πολιτικών με τη μορφή τελεσιγράφου θα πάμε σε εκλογές (...) ούτε καν για ψήφιση δεν θα κατατεθεί το ν/σ αν μας καταδικάζει σε αιώνια μνημονιακά δεσμά» τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Η συμφωνία είτε θα είναι προωθητική και συμβατή με το πρόγραμμα, ή δεν θα υπάρξει. Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις συντάξεων σε κύριες και επικουρικές και εφάπαξ παροχές από το 2015 και μετά» ξεκαθάρισε ο κ. Στρατούλης.

«Ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς» διαμήνυσε  σε ομιλία του o Γιάννης Δραγασάκης. «Η τρόικα στην Ελλάδα τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι «το Μνημόνιο αποτέλεσε ένα πλέγμα αστοχιών με οδυνηρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις».

Πρόωρες εκλογές αν η συμφωνία με τους πιστωτές δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό», πρότεινε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την καταβολή μισθών και συντάξεων έναντι της δόσης του ΔΝΤ.

Προειδοποίηση προς τους εταίρους ότι μια ρήξη θα είναι καταστροφική και απρόβλεπτη και για τους ίδιους, και θα θέσει σε κίνδυνο την ευρωζώνη, απηύθυνε μέσω του σταθμού μας ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρούμπλης. «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι (...) Δεν έχουμε να χάσουμε μόνο εμείς από μια ρήξη από ποιον θα πάρουν τα 350 δισεκ. ευρώ θα μας καταλάβουν;» διερωτήθηκε.

Το δικό της «τελεσίγραφο», προς τους δανειστές, αλλά και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας η Αριστερή Πλατφόρμα διαμηνύοντας ότι είτε η συμφωνία με τους δανειστές θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ή δεν θα υπάρξει.
Πηγή: skai.gr