Κλείσιμο

Τσίπρας: Θα φέρουμε εις πέρας τη συμφωνία για να βγούμε από την κρίση

Την πεποίθησή του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.

«Θα καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας τη συμφωνία για να βγούμε από την κρίση που τη δημιούργησαν κάποιοι... Είμαστε έντιμοι ανοιχτοί και καθαροί, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα δίνει διέξοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα επέμεινε στην ανάγκη των αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που προωθεί η κυβέρνηση απαντώντας στον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

«Δεν κάνουμε πολιτική βάσει των δημοσκοπήσεων» τόνισε με αφορμή δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη για το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στην Παιδεία δεν τυγχάνουν αποδοχής από μεγάλο μέρος της κοινωνίας. «Δεν υπήρξε κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά με τόσο μεγάλα ποσοστά αποδοχής από το λαό» σημείωσε.

«Είναι δέσμευση της κυβέρνησης να διασφαλίσουμε την ποιοτική αναβάθμιση σε όλες τις βαθμίδες. Δεν έχουμε πρόθεση να μεταφέρουμε στην εκπαίδευση κάποια φρικιαστικά οράματα ορισμένων ακραίων» τόνισε.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων είπε ότι ενημέρωσε τη Βουλή για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ενώ αναφέρθηκε και στην τρίωρη τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης έπαιρνε e-mail για διορισμούς εφοριακών από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Δεν μιλάτε για αυτό; Αλλά δεν είναι όραμα μας να διορίζεται η δημόσια διοίκηση από τα κόμματα. Αφήστε μας να κριθούμε δεν έχει αλλάξει ούτε ένας διοικητής νοσοκομείου δεν έχει αλλάξει ένας διευθυντής, ούτε ΕΛΣΤΑΤ, ούτε του ΤΧΣ. Δεν μπορείτε να μας λέτε εμάς για κομματικό κράτος» δήλωσε.

Απαντώντας, ο επικεφαλής Του Ποταμιού είπε ότι «ο κ. Θεοχάρης απομακρύνθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή ήταν αγύριστο κεφάλι». Προκάλεσε δε τον πρωθυπουργό «να πείτε σε ποιες υποθέσεις παρενέβη ο κ. Θεοχάρης, να πείτε αν έχετε στοιχεία ότι εξυπηρέτησε κάποιος βουλευτής του Ποταμιού».
Πηγή: skai.gr