Βρυξέλλες: Το πολύ μια συμφωνία επί της αρχής για την Ελλάδα (live)

«Μια συμφωνία επί της αρχής» για την Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση, προβλέπουν ευρωπαϊκές πηγές σχολιάζοντας στο Γαλλικό Πρακτορείο το Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Χρειαζόμαστε μια απόφαση επί της αρχής που να αναφέρει ότι η Ελλάδα θέλει να συνεχίσει το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη ή ένα πρόγραμμα εντελώς νέο, ή ότι θέλει να συνεχίσει χωρίς κανένα πρόγραμμα, κάτι που μού φαίνεται το λιγότερο πιθανό», τόνισε η μια από τις πηγές.

Η όποια απόφαση ληφθεί θα ληφθεί «χωρίς πολλές λεπτομέρειες», αφήνοντας απροσδιόριστους τους δημοσιονομικούς στόχους για την Αθήνα. Σε περίπτωση αποτυχίας εξεύρεσης μιας συμφωνίας, θα οργανωθεί νέα συνάντηση της Ευρωομάδας «αρκετά γρήγορα», σύμφωνα πάντα με τις πηγές.



Δηλώσεις για την Ελλάδα

Να συνεχίζει τη σκληρή στάση που τηρεί εμφανίστηκε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ενώ ο ομόλογός του της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν κάλεσε να υπάρξει συμβιβασμός κι από τις δυο πλευρές.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί απέφυγε να εκτιμήσει τι θα μπορούσε να συμβεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία. Ο «μόνος στόχος» είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, να τιμήσει τις δεσμεύσεις στους πιστωτές, και παράλληλα να «ληφθεί υπόψη το πρόγραμμα που επέλεξαν οι Έλληνες ψηφοφόροι».

«Η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος είναι η πλέον ρεαλιστική λύση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βλάντις Ντομπρόβσκις.



Πηγή: skai.gr