Σαμαράς: Στόχος μου μια κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, και Παπανδρέου

Κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκτιμώντας ότι «θα μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα.»

Διακηρύσσει ότι στόχος του είναι η συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Στη βάση αυτή η πρόσκληση του απευθύνεται και στον Γιώργο Παπανδρέου, εφόσον βρίσκεται στην επόμενη Βουλή.

Σκιαγραφώντας τα επόμενα βήματα στο οικονομικό πεδίο αν επικρατήσει στις εκλογές η ΝΔ, ο πρωθυπουργός προεξοφλεί ότι έως τα τέλη Φεβρουάριου θα επιτευχθεί συμφωνία για το τέλος του μνημονίου και την γραμμή προληπτικής στήριξης της χώρας, ενώ καταγγέλλει σχέδιο αφανισμού της μεσαίας τάξης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, απορρίπτει εκ νέου κάθε ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ότι βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού.

«Σε αυτό το βούρκο εγώ δεν πρόκειται να μπω. Νομιμοποίηση στην αθλιότητα τους δεν δίνω», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός παραχωρεί την Κυριακή στις 11 το πρωί συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Τάκη Χατζή.

Στο μεταξύ, τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ πως όταν θα αναλάβει την κυβέρνηση θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τονίζοντας πως είναι ένας «φόρος λαιμητόμος», και διευκρινίζοντας πως θα αντικατασταθεί από έναν φόρο Μεγάλης Ακίνητης. «Η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας δεν θα φορολογείται. Δεν αναφέρουμε σε αυτούς που έχουν 4 πισίνες και είναι σε οφσόρ εταιρίες. Αυτοί θα πληρώσουν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr