Βενιζέλος: Κοινή απόφαση με τον Σαμαρά η αύξηση των 5 λεπτών στα τσιγάρα

Την ικανοποίησή του για την επίλυση του ζητήματος των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία με αύξηση της φορολογία στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το θέμα λύθηκε με σωστό τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως η αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων και του καπνού κατά 5 λεπτά ανά συσκευασία ήταν απόφαση του ιδίου και του πρωθυπουργού.

Στην συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν επίσης η ελληνική προεδρία, η οποία ξεκινά επισήμως την Τετάρτη, η άφιξη της τριμερούς στις 15 Ιανουαρίου, αλλά και η απόδραση του μέλους της «17Ν» Χριστόδουλου Ξηρού.

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος έκανε μνεία στην πτώση των spreads στις 600 μονάδες που υπογράμμισε πως αυτή αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία. Το χρέος είναι βιώσιμο, και αυτό, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα φανεί και στην πραγματική οικονομία.

«Η χώρα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε εξάλλου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, παραπέμποντας στις δηλώσεις των συναρμόδιων υπουργών Αθανασίου και Δένδια.

Δήλωση Γεωργιάδη για τα 5 λεπτά στα τσιγάρα

«Στην συνάντηση που είχαμε προ ολίγου, αλλά και σε συμφωνία με τον κ. πρωθυπουργό και τον κ. αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως συμφωνήσαμε το μέτρο των 25 ευρώ να αντικατασταθεί από μία αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά, χρήματα τα οποία θα κατατεθούν στον αντίστοιχο λογαριασμό των νοσοκομείων, όπου θα καλύπτονταν τα 25 ευρώ», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του 25ευρου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ