Αιχμές Δένδια μετά την εξαφάνιση Ξηρού

Αιχμές για τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν από ορισμένους «πολιτικούς θεσμούς» στην προσπάθεια κατά της τρομοκρατίας άφησαν την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με αφορμή την εξαφάνιση του καταδικασθέντος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί «την απόλυτη εκτέλεση του καθήκοντος από όλους τους πολιτικούς θεσμούς», τόνισε ο κ. Δένδιας, σημειώνοντας πως μολονότι η Αστυνομία έχει κάνει «πολύ καλά τη δουλειά της», συλλαμβάνοντας «δεκάδες» τρομοκράτες, «πολλοί από αυτούς είναι ελεύθεροι».

Προειδοποίησε πως η τρομοκρατία συνιστά ένα «σημαντικό κίνδυνο» για τη χώρα, προσθέτοντας πως οι σφαίρες των τρομοκρατών «στρέφονται κατά των ανέργων».

«Για να βγει η χώρα από την κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, θα πρέπει όλοι οι πολιτειακοί θεσμοί να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να κάνουν σωστά το καθήκον τους», συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η αίσθησή μου είναι ότι οι σφαίρες των τρομοκρατών απευθύνονται κατά των ανέργων στην πραγματικότητα, περισσότερο απ’ όλα βλάπτουν αυτούς. Εκεί να στραφεί η προσπάθεια: να χτυπήσουμε την ανεργία, να χτυπήσουμε όλα αυτά τα οποία έχουν οδηγήσει στην παρούσα κρίση. Εάν υπάρχει τρομοκρατία είμαστε αδύναμοι», κατέληξε.

Ο κ. Δένδιας βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις έρευνες αναφορικά με την ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβευτικής κατοικίας της Γερμανίας.

Σημειώνεται πως, μετά την εξαφάνιση Ξηρού, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την επανεξέταση του συστήματος χορήγησης αδειών σε κατάδικους, ειδικά εάν διώκονται για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ