Γεωργιάδης: Εξαιρετικά καλύτερη χρονιά το 2014 αν έχουμε πολιτική σταθερότητα

«Η χώρα για να προχωρήσει χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και αν τη διατηρήσει το 2014 θα είναι εξαιρετικά καλύτερη χρόνια» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Για το 25ευρο για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, άτομα με αναπηρία άνω του 80% και τα σώματα ασφαλείας. Δεν εξαιρούνται οι άνεργοι, οι φυλακισμένοι και οι νόμιμοι μετανάστες. Για το 1 ευρώ ανά συνταγή εξαιρούνται μόνο οι χρονίως πάσχοντες τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι θεωρεί εξαιρετικά άδικο που δεν εξαιρούνται οι άνεργοι, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτό. «Αν ο αριστερός έχει αντίρρηση να πληρώνει ένα 25ευρο τη δεκαετία για τους απόρους, αυτό είναι τρομερή υποκρισία» παρατήρησε.

Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο που είχε ψηφιστεί το 2012 δεν περιελάμβανε τις εξαιρέσεις και αυτές επετεύχθησαν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Πρόσθεσε ότι για να ισχύσουν οι εξαιρέσεις πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ;oτι θα επιμείνει στην απόσυρση του 25ευρου στα Νοσοκομεία.

«Να ψάξει ο κ Γεωργιαδης να βρει τα ισοδύναμα σε κάποια από τα Ζάππεια που χάθηκαν» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε την Παρασκευή από το ΠΑΣΟΚ αν επιμένει στις αντιρρήσεις του να παρουσιάσει ισοδύναμα για 110 εκατομμύρια ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι θα θέσει το θέμα σε κυβερνητικό επίπεδο ενώ θα αναλάβει και σχετική πρωτοβουλία στη Βουλή.

Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε την Παρασκευή στον σταθμό μας ότι το μέτρο δεν είναι υπερβολικό ούτε άδικο καθώς μια φορά στην δεκαετία μπαίνει κάποιος σε Νοσοκομείο και σε κάθε περίπτωση τα χρήματα θα παραμείνουν στα νοσοκομεία για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης των άπορων. Για πρώτη φορά, είπε, έχουμε ένα μέτρο κοινωνικής μεταβίβασης.

«Και οι πλειστηριασμοί ήταν ψηφισμένο μέτρο, αλλά το διορθώσαμε σχολίασε από την πλευρά του» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός. «Στη φάση αυτή που βρίσκεται η χώρα δεν είναι δόκιμο να μπει αυτή η επιβάρυνση» σημείωσε.

«Βολές» εξαπέλυσε και η αντιπολίτευση.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ