Κεγκέρογλου: Υπό επανεξέταση τα 25 ευρώ – Γεωργιάδης: Να βρει ισοδύναμα το ΠΑΣΟΚ

Κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση φαίνεται να προκαλούν οι τριβές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου διαμήνυσε στο ΑΜΠΕ ότι το μέτρο τελεί υπό επανεξέταση, τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας ¨Άδωνις Γεωργιάδης επέμενε μέσω του ΣΚΑΪ στην εφαρμογή του, προκαλώντας το ΠΑΣΟΚ να φέρει δημοσιονομικό ισοδύναμο!

Ειδικότερα, ο προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Εργασίας τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι «το ΠΑΣΟΚ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να επανεξεταστεί και στο πλαίσιο της κυβέρνησης και του υπουργείου. Η συζήτηση γίνεται βεβαίως δημόσια, αλλά γίνεται και στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Πιστεύω να έχει θετική κατάληξη.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό το θέμα είναι προς επανεξέταση και ως προς αυτούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση. Θα πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να διευρυνθούν οι κοινωνικές κατηγορίες που εξαιρούνται. Για παράδειγμα δεν είναι ευκρινές κατά πόσο οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν έχουν εισόδημα, καλύπτονται από την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε για το ΠΑΣΟΚ ότι «δεν χρειάζεται να αντιδικήσουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ λεει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο έχουμε ψηφίσει δυο φορές, και το Νοέμβριο του 2012 και στο μεσοπρόθεσμο, πρέπει να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα για τα 110 εκατ. ευρώ . Δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεοπτικής ή ιδεολογικής αντιπαράθεσης ο διάλογος, αλλά να γίνεται πρακτικά».

«Θα επανεξετάσουμε το 25ευρο» είπε πάντως στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος.

Να ανασταλεί τουλάχιστον η επιβολή του 25ευρου στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ στις συνταγές, ζήτησε από την πλευρά του μέσω του σταθμού μας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός.

Απαντώντας μάλιστα στη δήλωσή Γεωργιάδη πως αν το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη διαφωνία του ας προτείνει ισοδύναμα μέτρα ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι μπορεί να εξευρεθεί αυτό το πόσο από το πρωτογενές πλεόνασμα και την παραοικονομία στο χώρο της Υγείας.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι το δημοσιονομικό ισοδύναμο του μέτρου -που αντιστοιχεί σε 40 εκατ. ευρώ- «μπορεί να βρεθεί από τα δεκάδες εκατομμύρια που εξοικονομήσαμε για την υγεία, ψηφίζοντας το πρόσφατατο νομοσχέδιο του κ. Γεωργιάδη».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ