Μητσοτάκης: Εξασφαλισμένη η παραμονή των υπαλλήλων με προσόντα

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλισμένη την παραμονή τους στο δημόσιο, επισήμανε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων ώς τα τέλη του 2014.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο.

Ερωτηθείς
εξάλλου το πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600 χιλιάδες με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5.

«Δεν είναι αριθμητικό το ζήτημα, το καλύτερο δημόσιο έχει να κάνει με τις διαδικασίες που επιτελεί το δημόσιο και τον τρόπο που τις επιτελεί» διευκρίνισε.

Τον ισχυρισμό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ- ανέφερε ότι δεν βρήκε υπεράριθμο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών, και έκανε λόγο για τιμωρητική πολιτική της τρόικας, διατύπωσε στο μεταξύ τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευδαν κατηγορηματικά τέτοιες αναφορές από τον κ. Μητσοτάκη.
Πηγή: skai.gr