Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης έκανε λόγο για τιμωρητική πολιτική της τρόικας

Τον ισχυρισμό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ- ανέφερε ότι δεν βρήκε υπεράριθμο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών, και έκανε λόγο για τιμωρητική πολιτική της τρόικας, διατύπωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

«Η κινητικότητα σημαίνει και απολύσεις μετά από 8 μήνες. Εμείς έχουμε ζητήσει αξιολόγηση όλων όσων βρίσκονται σε υπηρεσία. Το 2004 υπογράψαμε συμφωνία για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης η οποία καταργήθηκε» πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Απαντώντας, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κάτι ανάλογο σε αυτό, προσθέτοντας ότι «το θέμα είναι να έχουμε αναμόρφωση του δημοσίου, ενός δημοσίου πιο αποτελεσματικού με μείωση της γραφειοκρατίας με λιγότερους υπαλλήλους». Ο κ. Μαρκόπουλος διαβεβαίωσε δε, ότι η κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις.

«Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε αλλά προαπαιτούμενα να βγούμε από τη ύφεση, (...) να πάρουμε μέτρα για την ανεργία. Η κυβέρνηση υπάκουει και εφαρμόζει μέτρα που οδηγούν σε μεγαλύτερη εξαθλίωση. Κάθε 1 απόλυση στο δημόσιο τομέα ισούται με 4 στον ιδιωτικό τομέα και διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

«Η τρόικα έχει λογική να γονατίσει την ελληνική κοινωνία» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ