Δυσαρέσκεια της ΔΗΜΑΡ για τις διαρροές από το ΥΠΟΙΚ

Τη δυσαρέσκεια της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις διαρροές από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής Πολιτικής κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφεραν την Παρασκευή κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, «το εκκρεμές ζήτημα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο προκάλεσε πρόβλημα κατά τις επαφές με την τρόικα, καθότι η τριμερής δεν είναι ευχαριστημένη από τους αριθμούς αποχωρήσεων που τους έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.»

«Θεωρώ ότι αυτά που βγήκαν από το ΥΠΟΙΚ δεν βοήθησαν την υπόθεση της κυβέρνησης και της χώρας» απάντησε ο κ. Χατζησωκράτης.

Διέψευσε δε, ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει παραγκωνιστεί από την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα από αυτή τη φιλολογία για παραμερισμό Μανιτάκη» .

«Ο κ. Μανιτάκης είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τη διαπραγμάτευση με την τρόικα την κάνει ο υπουργός Οικονομικών με βάση τις συμφωνίες που έχει η κυβέρνηση και τα επιμέρους υπουργεία» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι γίνεται συζήτηση με την τρόικα επί πολλών θεμάτων.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόπουλο για στο σχέδιο Μανιτάκη ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με την τρόικα την Κυριακή το πρωί.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος ζήτησε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να παραιτηθεί δηλώνοντας «ότι η τρόικα αλέθει ολόκληρη τη χώρα τόσα χρόνια δεν θα αλέσει και έναν υπουργό; θα μπορούσε να σώσει και την αξιοπρέπειά του φεύγοντας.» Πρόσθεσε ότι δέσμευση Στουρνάρα είναι η κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ από το Δεκέμβριο.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε ότι η συγκυβέρνηση διαχειρίζεται επί 8 μήνες μια κατάσταση 40 ετών. «Καθυστερήσαμε αλλά ήταν μεγάλος ο όγκος των προβλημάτων» παραδέχθηκε. Πρόσθεσε ότι δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είναι η κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ από το Δεκέμβριο.

Τέλος, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ανέφερε ότι δεν παράγεται πολιτική στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι ανοίγει πρεσβευτικό εμπορικό γραφείο στην Ελλάδα αλλά όχι με το όνομα FYROM.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ