Βασιλείου: Άδικο μέτρο το κούρεμα, αλλά η έξοδος σημαίνει κατάρρευση

Για «άδικο μέτρο που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα αγανάκτηση στον κόσμο μας» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου για το κούρεμα των καταθέσεων, προειδοποιώντας όμως ότι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό η Κύπρος θα επιστρέψει στη λίρα και θα καταρρεύσει η κυπριακή οικονομία.

Όπως τόνισε στο ΡΙΚ, ακόμη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατανόησε την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

«Μπορεί να είναι δυσάρεστο αυτό που πρέπει να γίνει αλλά πρέπει να το ψηφίσουμε, διασφαλίζεται η κυπριακή οικονομία, η κυπριακή δημοκρατία, και αφότου ξεπεράσουμε εβδομάδες μπορούμε να κάνουμε το παν για να επαναφέρουμε τα πράγματα εκεί που ήταν».

Στο ίδιο κλίμα, ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αυξέντης Αυξεντίου απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το κούρεμα, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε άλλη λύση οδηγεί σε απρόβλεπτες περιπέτειες

Η απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων είναι εντελώς παράνομη και παραβιάζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας, υποστήριξε ο νομικός και τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης.

Τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ