Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει την οδό των μεταρρυθμίσεων

Η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει την οδό των μεταρρυθμίσεων και να αναδημιουργήσει το δημόσιο τομέα της διαμήνυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο πλαίσιο της ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΕΒ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Τόνισε ότι ήρθε
στη χώρα μας ως φίλος εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, και ότι επιθυμεί την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής και οικονομικής συνεργασίας της Ελλάδας με την Γαλλία. Όπως ανέφερε, η Γαλλία συνεισφέρει στη διοικητική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Ο γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι πολλές γαλλικές εταιρείες επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ και πολλές άλλες γαλλικές εταιρείες παρέμειναν στη χώρα μας παρά την κρίση. “Χρειάζεται ικανότητα επενδύσεων που θα βοηθήσουν στην Ελλάδα” επισήμανε. “Οι γαλλικές εταιρείας και η Γαλλία οφείλουν να συνεισφέρουν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας” πρόσθεσε.

“Η λέξη 'κλειδί' είναι η ανάπτυξη. Τα αναγκαία κεφάλαια για επενδύσεις θα έλθουν μέσω της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι από την πλευρά τους οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επενδύσουν με την στήριξη των κυβερνήσεων. “Πρέπει να χαράξουμε νέες προοπτικές ώστε να μην χαραμιστούν οι νέες γενιές” σημείωσε.

“Συμβάλλαμε στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Η Ελλάδα ανέλαβε πολύ σοβαρές προσπάθειες που έπεισαν τους ευρωπαίους εταίρους. Η ευρωζώνη κέρδισε τις πρώτες μάχες με την κρίση” υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του κ. Ολάντ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στελέχη της ελληνικής και γαλλικής κυβέρνησης όπως ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και αντιπροσωπεία γάλλων επιχειρηματιών. Στο πλαίσιο της συνάντησης ήταν προγραμματισμένη κι η υπογραφή της συμφωνίας για την ίδρυση επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδος - Γαλλίας μεταξύ ΣΕΒ και του αντίστοιχου γαλλικού συνδέσμου MEDEF.

Συναντήσεις Ολάντ με Παπούλια - Σαμαρά


Την προειδοποίηση ότι ο χώρα μας βρίσκεται κοντά σε κοινωνική έκρηξη διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με το γάλλο ομόλογό του. Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι η στήριξη της ελληνικής οικονομίας και ανταγωνιστικότητας είναι προτεραιότητες για το Παρίσι.

Τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Έλληνες επιβεβαιώνει η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην χώρα μας, όπως δήλωσε νωρίτερα ο ίδιος ο γάλλος πρόεδρος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ότι ήρθε στην Ελλάδα ως ηγέτης μίας χώρας που θέλησε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι οι δύο χώρες βρέθηκαν στην ίδια γραμμή κοινωνικών και δημοκρατικών αγώνων και τόνισε ότι η Γαλλία δίνει μαζί μας τον αγώνα για περισσότερη αλληλεγγύη και ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr