Παπούλιας: Κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης – Ολάντ: Προτεραιότητα μας η οικονομία σας

Την προειδοποίηση ότι ο χώρα μας βρίσκεται κοντά σε κοινωνική έκρηξη διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με το γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ. Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι η στήριξη της ελληνικής οικονομίας και ανταγωνιστικότητας είναι προτεραιότητες για το Παρίσι.

Ειδικότερα, στη συνάντηση, που έγινε σε θερμό κλίμα, ο κ. Παπούλιας εξήρε τη μέχρι σήμερα γαλλική στάση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “σταθήκατε δίπλα μας αυτήν την περίοδο, ο ελληνικός λαός λέει 'στα δύσκολα φαίνονται οι καλοί φίλοι. Η παρουσία σας σήμερα δίνει μια ανάσα στην προσπάθεια που κάνουμε”.

"Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα βάρη. Έχει δώσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα. Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί. Θα είμαστε μπροστά σε μια κοινωνική έκρηξη, αν πιέσουμε το λαό να δώσει περισσότερα" προειδοποίησε πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απαντώντας, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν ζητεί νέες προσπάθειες από τον ελληνικό λαό εξηγώντας ότι έχει ήδη κάνει αρκετές. “Παρακολουθώ εδώ και χρόνια, πριν αναλάβω την προεδρία, την κατάσταση στην Ελλάδα. Ήρθα σαν φίλος της Ελλάδας και δεν ζητάω θυσίες... Οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια τους... Αλλά οι προσπάθειες δεν έχουν γίνει άδικα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ.

Όπως τόνισε ο γάλλος πρόεδρος, η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα ήταν καταστροφική όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά θα υπήρχαν καταστροφικές συνέπειες και για άλλες χώρες. Διευκρίνισε όμως ότι τα σενάρια εξόδου της χώρας μας αποτελούν πλέον παρελθόν.

“Η στήριξη της ελληνικής οικονομίας και ανταγωνιστικότητας είναι από δω και στο εξής προτεραιότητες” διαμήνυσε ο κ. Ολάντ.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο τον γάλλο πρόεδρο και έπειτα αποχώρησε.

Συνάντηση Σαμαρά - Ολάντ

Τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Έλληνες επιβεβαιώνει η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην χώρα μας, όπως δήλωσε νωρίτερα ο ίδιος ο γάλλος πρόεδρος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ότι ήρθε στην Ελλάδα ως ηγέτης μίας χώρας που θέλησε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι οι δύο χώρες βρέθηκαν στην ίδια γραμμή κοινωνικών και δημοκρατικών αγώνων και τόνισε ότι η Γαλλία δίνει μαζί μας τον αγώνα για περισσότερη αλληλεγγύη και ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr