Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: Η δημοκρατία δεν πτοείται, δεν τρομοκρατείται

Οι αντιδράσεις για την επίθεση ΕΔΩ
|
Η δημοκρατική ομαλότητα, η κοινωνική ειρήνη και η προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας ήταν ο στόχος του εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη το πρωί στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δημοσίας Τάξης.

«Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται» προσθέτει.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτήριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας», αναφέρει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχετικά με την έκρηξη στο Mall.

»Η ώρα αυτή είναι ώρα κρίσης για όλους. Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του συγκεκριμένου συμβάντος. Απαιτείται απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται».


Σημειώνεται
ότι για το περιστατικό ενημερώθηκαν από τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και προσπαθούν να το αποσταθεροποιήσουν. Η δημοκρατία δεν φοβάται την τρομοκρατία τέτοιες ενέργειες δεν θα κάμψουν το ηθικό και το φρόνημα κανενός» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου καταδικάζοντας την επίθεση.

Το περιστατικό καταδίκασαν με δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τασούλας και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.

Πηγή: skai.gr