Την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής ζητούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

Την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη ζητούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με αφορμή τη λάθος καταμέτρηση των ψήφων στο άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Στο επίμαχο άρθρο 146 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 121 «όχι», ενώ 26 δήλωσαν παρόντες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, διαφώνησε με Γιάννη Τραγάκη, επισημαίνοντάς του ότι το άρθρο 4 δεν έχει ουσιαστικά υπερψηφιστεί. Λίγο αργότερα η αρμόδια νομοθετική διεύθυνση της Βουλής έκανε γνωστό ότι εκ παραδρομής προσμετρήθηκε ως υπερψηφισμένο το άρθρο 4, ενώ είχε καταψηφιστεί.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε:

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ζητάμε την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη ο οποίος αγνόησε την υπόδειξή μας για κακή ερμηνεία του κανονισμού και κακώς ανακοίνωσε ότι ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τη Βουλή το άρθρο 4 του σχεδίου νόμου που αφορά στη μείωση του ποσοστού του δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Το συμβάν αυτό συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που δεν μπορεί ούτε να αποσιωποιηθεί ούτε να προσπεραστεί, παρά το γεγονός ότι μετά την καταγγελία και την επιμονή των Ανεξάρτητων Ελλήνων  αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω
Πηγή: skai.gr