Οι αντιδράσεις για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας

Για άνευ όρων παράδοση σε ό,τι της ζητηθεί από την τριμερή κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αμφισβητεί το δεδομένο και ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και των οριζόντιων περικοπών αλλά είναι τόσο δεσμευμένη στην εφαρμογή του, που δίνει την ευκαιρία στην τρόικα να έχει ακόμα πιο σκληρές απαιτήσεις.»

«Στόχος του μνημονίου δεν είναι η μείωση του δημόσιου χρέους αλλά η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διάλυση του κοινωνικού κράτους» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, με αφορμή τη γενική απεργία της Τετάρτης, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν «ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια» και «ένα μήνυμα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής και ελπίδας».

«Δεν έχει όρια η ανεπάρκεια και η υποταγή της συγκυβέρνησης» αναφέρει από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, αναφερόμενη στο αίτημα της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο.

«Ζητούν 4 χιλιάδες απολύσεις για να μας... σώσουν, αυτοί που με την πολιτική τους δημιούργησαν 1,5 εκατομμύριο ανέργους και διέλυσαν την εθνική μας οικονομία» τονίζει.

«Το μόνο που συζητούν κυβέρνηση και τρόικα είναι πώς θα ληφθούν τα νέα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργάτες. Κόκκινη γραμμή για τους εργάτες και το λαό δεν έχουν και δεν μπορούν να αποκτήσουν τα κόμματα που λένε ναι στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και στην ΕΕ», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να εμπιστευθεί την δύναμή της και να οργανωθεί τώρα παντού, ενώ καλεί και σε συμμετοχή στην απεργία της 18ης Οκτωβρίου με το ΠΑΜΕ, «για την εργατική λαϊκή αντεπίθεση, για να μπει φραγμός και τέλος στην καπιταλιστική εκμετάλλευση».

«Να κόψουμε το κεφάλι μας για συμφωνηθέντα, όχι για θέματα που δεν έχουμε συμφωνήσει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος γραμματείας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Οι νέες απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά είναι ακραίες, δημιουργούν κοινωνική ένταση και διώχνουν τους επενδυτές από τη χώρα», ανέφερε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Πρέπει να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με την κυβέρνηση» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Οδυσσέας Βουδούρης.
Πηγή: skai.gr