Κλείσιμο

Γ. Καρατζαφέρης: Ο Παπανδρέου θα υποβάλει την παραίτησή του

Την αίσθηση ότι οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι ήταν χθες σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Το θέμα έχει τελειώσει. Σε δύο ώρες στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου θα θέσει και τυπικά την παραίτησή του νομίζω» σημείωσε.

«Παπανδρέου και Σαμαράς είναι πολύ πιο κοντά από χθες, και το θέλει αυτό το σύνολο του ελληνικού λαού. Να σοβαρευτούμε και να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε από πλευράς εθνικής κυριαρχίας» δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Τρέμω τη Δευτέρα στην ιδέα να πέσει 5 σεντς το ευρώ και 5% με 6% η Φρανκφούρτη ή το Παρίσι, να σοβαρευτούμε και να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε από πλευράς εθνικής κυριαρχίας» σημείωσε.

«Ο κόσμος θέλει ελπίδα θέλει να βλέπει ότι μπορούμε να μιλάμε μεταξύ μας αυτά θέλει ο κόσμος. Να γίνουμε πρωθυπουργοί στο Α’ Νεκροταφείο; Να σώσουμε την πατρίδα και μετά να πάμε σε εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Να παρέμβει στον πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου να συναινέσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με σχετική του δήλωση.

«Μια παρέμβαση στο διαδοχό του θα μπορούσε να είχε καταλυτικές συνέπειες. Δεν ξέρω αν έχει γίνει. Εύχομαι να έχει γίνει ή να γίνει εγκαίρως, καθόσον η φωνή του ακούγεται πολύ μέσα στην ΚΟ της ΝΔ» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου που δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Κυριακή με Δράση ότι: «ο κ. Καραμανλής, σας διαβεβαιώ, στηρίζει απόλυτα τις επιλογές Σαμαρά• ο κ. Καρατζαφέρης δεν καταλαβαίνει ότι στη ΝΔ λειτουργούμε σε ένα καθεστώς συνοχής, σύμπλευσης και συνεννόησης χάριν του δημοσίου συμφέροντος και δεν χρειάζεται η μεσολάβηση κανενός. Ο ελληνικός λαός θα είναι εκείνος που θα δώσει τη διέξοδο.»
Πηγή: skai.gr