Χιλιάδες λουκέτα και άνεργοι από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης δηλώνει η ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφασή της να αυξήσει τον ΦΠΑ στα είδη εστίασης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών του κόμματος, Ιωάννη Βρούτση.

Κάνοντας λόγο για «μαθητευόμενους μάγους» ο κ. Βρούτσης ζητά την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης και την υιοθέτηση της πρότασης της ΝΔ για χαμηλό ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο.

Ειδικότερα, ο βουλευτής προειδοποιεί ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, τον τουρισμό, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εκτιμά ότι θα οδηγεί σε χιλιάδες νέα λουκέτα και ακόμη περισσότερους ανέργους.

«Προειδοποιούμε τους ‘μαθητευόμενους μάγους’ ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23% θα έχει καταστροφικές οικονομικές, αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι με την απόφαση αυτή, η «κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα για μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση που, ως χώρα, είχαμε εξασφαλίσει με τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΟΚ το 1981».

Χαρακτηρίζει μάλιστα τους κυβερνητικούς υπαινιγμούς σύμφωνα με τους οποίους θα προχωρήσουν τώρα στην αύξηση και θα ξαναδούν το θέμα από τον Οκτώβριο, «γυμναστική στη ματαιότητα, ανευθυνότητα, εμπαιγμό και εμμονή σ’ ένα ατέλειωτο ‘ράβε- ξήλωνε’».

Για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση μίλησαν στον ΣΚΑΪ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης και Λούκα Κατσέλη.
Πηγή: skai.gr