Άρση ασυλίας για τους έξι της Χρυσής Αυγής

Το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη παίρνουν οι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής με συντριπτική πλειοψηφία να άρει την ασυλία τους.

Συγκεκριμένα, η Βουλή, σε σύνολο 247 ψηφισάντων, αποφάσισε ομόφωνα και με 247 ψήφους «υπέρ» της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

Για την περίπτωση των τριών βουλευτών κυρίων Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα, η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη με 246 ψήφους «υπέρ» ενώ και στις τρεις περιπτώσεις καταγράφηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. που έριξε στην κάλπη ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

Για τον Ηλία Παναγιώταρο, η κάλπη «έβγαλε» 246 ψήφους υπέρ της άρσης ασυλίας του για την υπόθεση της «στάσης» και ένα «παρών» από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο, ενώ για τη δεύτερη υπόθεση, περί διατάραξης κοινής ειρήνης το σύνολο των 247 βουλευτών, ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή.

Τέλος, για την περίπτωση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, 246 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας και βρέθηκε και ένα «λευκό».

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής «για να μην νομιμοποιήσουν την κατάλυση του Συντάγματος και του Πολιτεύματος, όπως υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Από τους έξι εγκαλούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έλαβαν το λόγο μόνον τέσσερις, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας τους.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος χαρακτήρισε σόου τα όσα διαδραματίζονται στη Βουλή σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή ενώ με ειρωνική διάθεση ζήτησε αν είναι εφικτό από τούδε και στο εξής να αρθεί μόνιμα η ασυλία του για να μη ταλαιπωρείται το σώμα, οι επιτροπές και να μην καταναλώνονται χαρτιά!

Ο κ. Παναγιώταρος μίλησε πάντως για σόου υποστηρίζοντας ότι το έχει αντιληφθεί η κοινή γνώμη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ που –όπως υποστήριξε- αποχωρούν και πηγαίνουν μαζικά στη Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε ότι στο εδώλιο θα πρέπει να καθίσουν οι κλέφτες και οι απατεώνες και αυτοί που την ξεπούλησαν τη χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους.

Προσωπική χροιά είχε η τοποθέτηση του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου ο οποίος είπε ότι διώκεται γι’ αυτά που πιστεύει και όχι για τις πράξεις τους καθώς δεν έχει κάνει καμία μεμπτή πράξη.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην κόρη του που περιμένει να γεννηθεί σε κίγες ημέρες και όπως είπε όταν μεγαλώσει και ρωτήσει γιατί ο πατέρας της ταλαιπωρήθηκε τόσο θα της απαντήσει ότι κάποια στιγμή θεωρήθηκε έγκλημα να αγαπάς την πατρίδα σου ανιδιοτελώς και να δίνεις το αίμα σου. Πρόσθεσε δε, ότι όταν η κόρη του θα βλέπει το σημερινό βίντεο θα έχει λάμψει η αλήθεια και θα έχει δικαιωθεί.

Λακωνικά, την άρση της ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λάμψη η αλήθεια ζήτησε και ο Βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Γερμενή, Ηλιόπουλος και Μπουκουρας κατηγορούνται για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής», ο Ηλίας Παναγιώταρος κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης και για στάση, ο Ηλίας Κασιδιάρης για επεισόδια και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος για δημιουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού.


Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου