ΚΑΙΡΟΣ

Αποπομπή του Φίλη ζητούν 45 βουλευτές της ΝΔ - Κάνουν λόγο για ποινική δίωξη

Την αποπομπή του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, 45 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής στον Σάββα Αναστασιάδη.

Οι γαλάζιοι βουλευτές χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του κου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων ως «προσβλητικές και απαξιωτικές απέναντι στο ελληνικό Κοινοβούλιο που το 1994 αναγνώρισε ομόφωνα τη γενοκτονία των Ποντίων και τον κατηγορούν ότι αναμασά τις θέσεις Τούρκων Kεμαλιστών, προσφέροντάς τους ως καλός Πρέσβης καλές υπηρεσίες.»

Σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ, οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας «προκαλούν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη και ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα εάν δεν τις ασπάζεται να το δηλώσει ξεκάθαρα σε διαφορετική περίπτωση να απομακρύνει τον κο Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας.»

«Αν τις ασπάζεστε κι εσείς να το δηλώσετε ευθαρσώς και ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό. Διαφορετικά απαιτούμε την απομάκρυνση του κου Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας» επισημαίνεται στην επιστολή.

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζήτησε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων ("δεν πληρούνται τα επιστημονικά κριτήρια για να αποδεχτούμε τον όρο ‘γενοκτονία των Ποντίων") που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. 

Να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας άλλως να εκδιωχθεί από την κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού ζητά ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Είναι αδύνατον ο κ. Φίλης να παραμένει στη θέση του αμφισβητώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής για την Γενοκτονία», σχολίασε μέσω του Τwitter ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι κύκλοι του Μαξίμου άφηναν αιχμές κατά της ΝΔ, «λέγοντας πως επιχειρούν να δημιουργήσουν θόρυβο για λόγους εντυπώσεων και σε σχέση με τα εσωκομματικά τους.»

Η επιστολή των «45» αναλυτικά:


Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά