Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΪ: Ζητούμενο είναι τι θα πληρώσουν όσοι έβγαλαν μεγάλα κέρδη από την κρίση

«Τα κυβερνητικά μέτρα δεν ξεκαθαρίζουν τι θα πληρώσουν αυτοί που κερδοσκοπούν τους τελευταίους μήνες, γι' αυτό και αναμένουμε και τις ανακοινώσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και τα στοιχειά για τα υπερκέρδη των παραγώγων ενέργειας και πώς θα επιμεριστεί το κόστος», τόνισε σήμερα Παρασκευή στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι πρόταση του κόμματος είναι να μπει πλαφόν στη λιανική τιμής της ενέργειας από αύριο το πρωί, και όχι από τον Ιούλιο, για να μάθει ο καταναλωτής πως θα επιμεριστεί το κόστος μεταξύ καταναλωτή, κράτους και παραγωγών .  

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα όταν θα έρθουν στη Βουλή απάντησε ότι είναι μια «ανάσα» που δίνει την δυνατότητα να ελαφρυνθούν οι πολίτες, αλλά δεν είναι μια ρύθμιση που ξεκαθαρίζει τι επιμερίζεται ο κάθε συντελεστής της αγοράς . 

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο της παράταξης που παρουσιάστηκε σήμερα για την επιλογή του ονόματος, ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι επιλέχθηκαν δυο ονομασίες -το «Κίνημα Αλλαγής» και το «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», για να υπάρχει πλειοψηφία στην μια επιλογή ώστε να υπάρχει καθαρή εντολή.

Ανέφερε ότι ο ίδιος προτιμά το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής, αλλά τα μέλη θα κληθούν την Κυριακή 8 Μαΐου να επιλέξουν το όνομα, τους συνέδρους για το συνέδριο στις 20 -22 Μαΐου και τους εκπροσώπους του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. 

Πηγή: skai.gr