Ανδρουλάκης κατά Στόλτενμπεργκ: Δεν μπορεί να λειτουργεί ως Πρέσβης του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στόλτεμπεργκ επιλέγει να δικαιολογήσει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Σφοδρή επίθεση κατά του Γενς Στόλτενμπεργκ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στις οποίες μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «διαφωνίες μεταξύ χωρών» την τουρκική προκλητικότητα.

«Δεν μπορεί να λειτουργεί και ως Πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ», τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης και χαρακτηρίζει ατυχείς τις δηλώσεις του κ. Στόλτενμπεργκ.

Ειδικά για την αναφορά του πως η Τουρκία είναι ένας «αφοσιωμένος σύμμαχος», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η Άγκυρα λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας από τον Καύκασο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ενώ επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει καμία κύρωση κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στόλτεμπεργκ επιλέγει να δικαιολογήσει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, ακόμα και την εκβιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε Σουηδία και Φινλανδία. Θα πρέπει όμως να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι θα είναι και η τελευταία», καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

Οι προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η απειλή πολέμου απέναντι στην Ελλάδα, η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το αναθεωρητικό δόγμα της τουρκικής ηγεσίας δεν είναι απλώς διαφωνίες ή «ατυχήματα», όπως ατυχώς σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτεμπεργκ. 

Χαρακτήρισε μάλιστα «αφοσιωμένο σύμμαχο» την Τουρκία, μία χώρα που λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας από τον Καύκασο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, και είναι το μόνο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει λάβει καμία κύρωση κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη του πολέμου. 

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στόλτεμπεργκ επιλέγει να δικαιολογήσει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, ακόμα και την εκβιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε Σουηδία και Φινλανδία. 

Θα πρέπει όμως να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι θα είναι και η τελευταία. Δεν μπορεί να λειτουργεί και ως Πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Πηγή: skai.gr