Νέο «κόσκινο» στις ΜΚΟ από το υπ. Μετανάστευσης - Ζητά ποινικά μητρώα των μελών τους

Οι ΜΚΟ που είναι εγεγραμμένες στο επίσημο μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να υποβάλλουν τα στοιχεία τους και τα ποινικά μητρώα των μελών τους

Μετά την υπόθεση της Μπάιντα και της μικρής Μαρίας στον Έβρο, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου περνάει από «κόσκινο» τις ΜΚΟ που δραστηροποιούνται στη χώρα μας, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία τους και τα μέλη τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι ΜΚΟ που είναι εγεγραμμένες στο επίσημο μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να υποβάλλουν τα στοιχεία τους και τα ποινικά μητρώα των μελών τους. Σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της κυβέρνησης, το υπουργείο θα δίνει «κόκκινη καρτα» στις ΜΚΟ και τα μέλη της, δηλαδή δε θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε δομές και κέντρα φιλοξενίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επικεφαλής των ΜΚΟ αντιδρούν έντονα σε αυτό το τελεσίγραφο της κυβέρνησης διότι όπως υποστηρίζουν διαθέτουν μεταφραστές και εθελοντές από το εξωτερικό που είναι δύσκολο να λάβουν τα ποινικά τους μητρώα.

Πηγή: skai.gr