Ανακοινώνεται στις 11.30 ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας- Επικρατέστερος ο Χρήστος Στυλιανίδης

Σήμερα στις 11:30, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τη του το πρόσωπο που θα οριστεί ως επικεφαλής του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, επικρατέστερος για τη θέση είναι ο Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. 

Η επιλογή του κ. Στυλιανίδη, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έχει βαθιά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και θεωρείται πολιτικός που μπορεί να ανταπεξέλθει στη θέση του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι κομβικό και ιδιαιτέρως κρίσιμο εξαιτίας τόσο των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών όσο και της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, αλλά και ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην Κύπρο υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Παράλληλα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει «κλειδώσει» και το όνομα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και πρόκειται για τον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ Ευάγγελο Τουρνά.

Πηγή: skai.gr