Κλείσιμο

Το πραγματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εαυτός του

Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει ακόμη, έως το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας που γραφόταν το σημείωμα, αυτοτελώς τις εν είδη προκήρυξης προγραφές του Π. Πολάκη

Ο Π. Πολάκης είναι μια έκφανση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πραγματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ομόφωνη καταδίκη του Ν. Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο. Και ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ για τον εαυτό του!

Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει ακόμη, έως το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας που γραφόταν το σημείωμα, αυτοτελώς τις εν είδη προκήρυξης προγραφές του Π. Πολάκη εναντίον συγκεκριμένων ανωτάτων δικαστικών, ανωτάτων στελεχών τραπεζών και δημοσιογράφων που γνωστοποίησε μέσω της κοινωνικής  δικτύωσης.

Οι στοχοποιήσεις Πολάκη συνοδεύονται από ένα πολιτικό «μανιφέστο» στο οποίο εκφράζει τις θέσεις του για τον ουσιαστικό έλεγχο του Κράτους, όπως το εννοεί ο ίδιος, όταν ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει δεύτερη φορά στην εξουσία.

Προαναγγέλει την απόλυτη κυριαρχία επι της Δικαιοσύνης, της φορολογίας, του τραπεζικού συστήματος με την ταυτόχρονη εκκαθάριση ενοχλητικών δημοσιογράφων ώστε να μην υπάρξει αντίσταση «στην αριστερή προοδευτική γραμμή, γιατί έτσι θα είναι αλλιώς»!

Εντυπωσιακή παρέμενε επίσης, η επίσημη «αφωνία» της εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ Π. Τσαπανίδου, η οποία δεν εντόπισε φαίνεται κανένα ενδιαφέρον στην ανάρτηση Πολάκη, τέως υπουργού και κορυφαίου στελέχους ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σημείο που έκρινε ή ίδια ότι θα μπορούσε να καταδικάσει.

Αρκέστηκε να παραμείνει στη σιωπή. Την κάλυψε φαίνεται η γενική και εμφανέστατα απαλή ανακοίνωση των «πηγών» ΣΥΡΙΖΑ που ανέφεραν ότι ο Π. Πολάκη είναι αυτός που εγκαταλείπει το κόμμα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που λογικά θα έπρεπε να τον έχει ήδη αποπέμψει γιατί οι θέσεις Πολάκη είναι μια αντιδημοκρατική φρίκη.

Επι της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε πραγματικά τον Πολάκη! Απλώς πέρασε μια σκούπα να πάρει λίγο τη σκόνη...

Το πραγματικό πρόβλημα του Α. Τσίπρα σήμερα είναι η ομόφωνη ατιμωτική καταδίκη από το Ειδικό Δικαστήριο του τέως υπουργού Ν. Παππά, που φέρνει σε πραγματικά δυσχερή θέση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σ' ένα αληθινά δημοκρατικό κόμμα ο Παππάς θα είχε ήδη απομακρυνθεί οικειοθελώς. Η παράβαση καθήκοντος για έναν διατελέσαντα υπουργό είναι μια βαριά και ατιμωτική κατηγορία που εάν επιφέρει και καταδίκη όπως επέφερε στην περίπτωση Παππά, τότε ο πολιτικός καταλήγει στο σπίτι του για όσο διάστημα κριθεί ότι έχει εκτίσει την ποινή του. Αντιθέτως, στον ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλεται η κάθοδος του στις εκλογές, προκειμένου να δημιουργήσουν σκηνικό πολιτικής δίωξης όπως την περίοδο 1990-93 με το σκάνδαλο Κοσκωτά και της πολιτικής επαναφοράς των διωχθέντων. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την κλίση να θέλουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

Αναγκαία σημείωση, δεδομένου ότι η προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα:

Διατείνονται πως ο Ν. Παππάς καταδικάστηκε από το δικαστικό σύστημα Μητσοτάκη εις αντίποινα για τα πρόστιμα που επέβαλε στους καναλάρχες για τη χρήση τηλεοπτικών αδειών. Απολύτως ψευδές.

Ο Παππάς καταδικάστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ επειδή κατηγορήθηκε ότι χειραγώγησε την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να συστήσει με τον συγκατηγορούμενο του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα δικό του δίαυλο, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Η διαχείριση της καταδίκης Παππά, είναι το ουσιώδες πρόβλημα που καθηλώνει τον Α. Τσίπρα. Δεν τολμά να απομακρύνει τον Παππά, φοβάται. Ο Πολάκης είναι μια ακίδα του όλου συστήματος που δεν απαρνήθηκε ποτέ τις φασιστικές πρακτικές στοχοποίησης αντιπάλων και ενοχλητικών που ασκούν κριτική στο αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα.

Όμως, ο «αυριανισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί ήδη από την εποχή των αγανακτισμένων που κατέβαζαν από την εξέδρα τον αείμνηστο Πρόεδρο Κ. Παπούλια στην παρέμβαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, που βιαιοπραγούσαν, με πράξεις και ύβρεις, εναντίον Χατζηδάκη, Πάγκαλου, Λοβέρδου, Χρυσοχοΐδη, ενέργειες που συνέβαιναν σε απόσταση ανάσας από τις αντίστοιχες της ΧΑ, οι οποίες ωστόσο δεν καταδικάστηκαν ΠΟΤΕ από τον Α. Τσίπρα.

Απλώς για να θυμόμαστε, ο Π. Πολάκης εκείνη την περίοδο ήταν Δήμαρχος στην Κρήτη που κρατούσε, κατά δήλωση, του διπλά βιβλία για τα οποία δεν κλήθηκε, επίσης ΠΟΤΕ, να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

Σ´ αυτό το άρρωστο, επικίνδυνο τοξικό, φασιστικού τύπου περιβάλλον αναπτύχθηκε από το 2015 ο Πολάκης. Παράγει ήδη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε παραμείνει, είτε τον διώξουν.

Υπάρχει αριθμός οπαδών, ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ που έλκονται από την όλη αυτή φυσιογνωμία του συγκεκριμένου πολιτικού. Είναι εκείνοι που ψήφιζαν κάποτε το ΠΑΣΟΚ και που αργότερα μετά τη χρεοκοπία και τα μνημόνια εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και έγιναν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας ένα ποσοστό από το 30% που κάνει πολλούς ακόμη και τώρα να απορούν από που προέρχεται.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο εαυτός του. Ο Α. Τσίπρας είχε στη διάθεση του τριάμισι χρόνια να αποβάλλει την κακή εκδοχή, αλλά δεν το έπραξε. Δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης που προσπάθησε να κλείσει τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, αρνούμενος να ψάξει λεπτομέρειες, ακόμη και στο επίπεδο της απλής καταγραφής.

Πάντως, η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση Πολάκη είναι χλιαρή. Και προκαλεί σκέψεις και ερωτηματικά. Με μια ιδεολογική πλατφόρμα Πολάκη, που εκφράζει ό,τι πιο ακραίο, είναι να μην υποθέσει κανείς το στημένο της υπόθεσης, ώστε να να προσελκύσουν ψήφους Κασιδιάρη;..