Κλείσιμο

Του Θάνου Πλεύρη*

Βασική αρχή που πρεσβεύει η παράταξη μας είναι ότι οι Έλληνες δεν είμαστε απλά πληθυσμός άλλα έθνος και η χώρα μας δεν είναι χώρος αλλά Πατρίδα. Έχοντας αυτό ως αρχή στη σκέψη μας αντιλαμβανόμαστε ότι το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας είναι εθνικό πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί με την αθρόα ελληνοποίηση πληθυσμών. 

Για ανθρώπους που πρεσβεύουν τις αρχές της αριστεράς ή μιας ασπόνδυλης λογιστικής προσέγγισης που δεν πιστεύει στα έθνη και την πορεία τους στην ιστορία, αλλά αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως απλό λαό ή με λογιστικά κριτήρια φαντάζει λογικό, ότι όταν δεν έχεις τις γεννήσεις που επιθυμείς επιλέγεις την αθρόα παρουσία άλλων δυναμικών πληθυσμών που τους βαφτίζεις Έλληνες με συνοπτικές διαδικασίες και έχεις έτοιμο νεανικό εργατικό δυναμικό.

Πράγματι σε αυτήν την προσέγγιση στην καλύτερη περίπτωση έχεις νέους ανθρώπους έτοιμους για  εργασία, αλλά δεν έχεις Έλληνες. Η διαδικασία ενσωμάτωσης μεταναστών που θέλουν να ενταχθούν στην ελληνική  κοινωνία μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση μόνο εάν γίνεται σε απολύτως λελογισμένο βαθμό που η ενσωμάτωση αυτή θα είναι ειλικρινής. Δεν μπορεί όμως να φαντάζει ως εθνική πολιτική η λύση του δημογραφικού με απλή παροχή υπηκοότητας σε εκατομμύρια μεταναστών που φθάνουν παρανόμως στην Ευρώπη.

Βασική αρχή της συνέχειας του ελληνισμού είναι να υπάρχουν οι ίδιες αρχές αξίες και αναφορές που μας κράτησαν ως έθνος. Ο κοινός τρόπος ζωής και τα κοινά ιδανικά. Η αίσθηση της κοινής καταγωγής και η συγκίνηση στην κοινή μας ιστορία. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με τυπικές διοικητικές πράξεις παροχής υπηκοότητας. Προφανώς και υπάρχουν περιπτώσεις μεταναστών που με τη διαχρονική τους παρουσία και επιθυμία τους γίνονται μέρος των Ελλήνων με παροχή υπηκοότητας, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με αυστηρά κριτήρια, περιορισμένα και σίγουρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εύκολη παροχής υπηκοότητας και ελληνοποίησης πληθυσμών ως απάντηση στην υπογεννητικότητα.

Το δημογραφικό επανήλθε στην επικαιρότητα για το λάθος λόγο εξαιτίας ενός ατυχέστατου διαφημιστικού μηνύματος συνεδρίου. Όπως λοιπόν δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιάθεση και στο εάν θα κάνει ή όχι παιδιά, έτσι και δεν μπορεί να φαντάζονται κάποιοι ότι το μεταναστευτικό θα επιλύσει το δημογραφικό. Αντιθέτως η αθρόα και παράνομη μετανάστευση είναι βόμβα στα  θεμέλια της εθνικής και κοινωνικής συνοχής, διότι οι δυναμικοί νεανικοί πληθυσμοί που προέρχονται από χώρες με παντελώς διαφορετικά αξιακά κριτήρια από αυτά της Ελλάδος, όχι μόνο δεν θα ενταχθούν, αλλά μακροχρόνια θα εξαφανίσουν τους γερασμένους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς και μαζί τις αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού επιβάλλοντας τη δική τους κοσμοθεωρία. 

Δεν έρχονται για ένταξη, έρχονται λόγω οικονομικής εξαθλίωσης και για να εκμεταλλευτούν το φιλελεύθερο πνεύμα της Ευρώπης και να επιβάλλουν το δικό τους ανελεύθερο πνεύμα που πηγάζει από την πιο σκληρή εκδοχή της θρησκείας τους και της κοσμοθεωρίας τους

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα απλά: Καμία προσβολή του δικαιώματος των Ελλήνων ανδρών και γυναικών στο πώς θα ορίσουν τη ζωή τους, αλλά και καμία υιοθέτηση πολιτικών ότι το δημογραφικό θα λυθεί με εισαγωγή μεταναστών. 

Οι πολιτικές είναι απλές: κίνητρα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που θέλουν να κάνουν παιδιά. Το δημογραφικό θα  λυθεί όταν όσοι Έλληνες θέλουν να τεκνοποιήσουν θα ξέρουν ότι έχουν την πολιτεία δίπλα τους. Έτσι η χώρα μας θα παραμείνει Πατρίδα και οι Έλληνες Έθνος, παρά την ιδεολογική ή λογιστική εμμονή  κάποιων. 

Ο Θάνος Πλεύρης Aν. Κοιν. Εκπρόσωπος ΝΔ, Βουλευτής ΝΔ Α Αθηνών, δικηγόρος ΔΝ LLM